Dündar Ünlü; Büyükşehir mi Tepebaşı mı?

AK Parti’nin efsane isimlerinden Dündar Ünlü, Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ı TBMM’deki çalışma ofisinde ziyaret etti. AK Parti’nin 2024 yerel seçim startını verdiği bugünler de Ünlü’nün, Ankara ziyareti o soruyu akıllara getirdi: Aday olacak mı?

Dündar Ünlü; Büyükşehir mi Tepebaşı mı?
16 Kasım 2023 Perşembe 13:15

2002 yılında AK Parti’nin Muttalip Beldesi kurucu belde başkanı olarak başladığını siyasi hayatına 2013 yılında Tepebaşı İlçe Başkanı olarak devam etti.  2014 yılında İl Başkanlığı görevine atanan Ünlü, 24 Haziran 2018’deki genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için il başkanlığı görevinden ayrıldı. Ünlü, il başkanlığı yaptığı sürede sergilediği başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çekti. Ünlü’nün görevde olduğu sürede ülkede 17-25 Aralık operasyonları ile 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetinde 27 gün boyunca teşkilatının başında yer alan Dündar Ünlü, bu süreçte siyasi performansının yanı sıra kurduğu ekip ile de adından söz ettirdi.  Dündar Ünlü il başkanı olduğu sürede bir cumhurbaşkanlığı, iki genel seçim ve bir referandum gördü.

Ünlü 24 Haziran 2018 seçimleri öncesi il başkanlığı görevinden ayrıldı. AK Parti Eskişehir 4’üncü sıra milletvekili adayı olan Ünlü, çok az bir farkı ile milletvekilliğini kaçırdı. AK Parti’nin Ünlü’yü 4. sıraya yazması pek çok kesim tarafından hakkının yenildiği yönünde yorumlandı. Yaklaşık 6 yıldır aktif siyasetten uzak kalan Ünlü, Eskişehir siyasi kulislerinin sürekli konuşulan isimlerinin başında gelmesi ile de oldukça ilgin bir aktör. Bu altı yıllık süreç içerisinde seçim ve görevlendirmeler söz konusu olduğunda Ünlü’nün ismi istinasız bir şekilde gündeme geliyor.

Büyükşehir mi Tepebaşı mı?

Yerel seçimlerin startını veren ve aday adaylığı sürecini başlatan AK Parti’de gerçekleştirdiği Ankara ziyareti Dündar Ünlü’yü bir kez daha yerel siyasetin merkezine çekti. Daha önce Şehir Gazetesi imtiyaz sahibi Murat Keskin’e büyükşehir belediye başkan aday adayı olacağını belirten Ünlü’nün AK Parti Milletvekili Gürcan’ı ziyaret etmesi sonrasında adaylığı kesinleşti yorumları yapıldı. Ancak AK parti genel merkezi büyükşehir için bir sanayiciyi düşündüğü iddiaları da her geçen gün ağırlığını arttırıyor. Bu durum Dündar Ünlü’nün Tepebaşı adayı olacağı yönünde yorumları beraberinde getiriyor.

Gürcan kitabını imzalayıp hediye etti

Dündar Ünlü Ankara ziyaretinde AK Parti Milletvekili Ayşen Gürcan’ı çalışma ofisinde ziyaret ederken, ziyaret sonrasında Gürcan, “Söz ahlakı” isimli kitabını imzalayarak Dündar Ünlü’ye hediye etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.