Disk Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya: Ülkemizde işçi sınıfının yarısından fazlası asgari ücret ve civarındaki bir ücrete mahkûm edilmiş durumda

DİSK "Gelirde Adalet, Vergide Adalet" diyerek başlattığı yürüyüş için İstanbul'dan yola çıktı. Heyet perşembe günü Eskişehir’de olacak.

Disk Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya: Ülkemizde işçi sınıfının yarısından fazlası asgari ücret ve civarındaki bir ücrete mahkûm edilmiş durumda
14 Kasım 2023 Salı 10:55

DİSK üyeleri, gelir ve vergi adaletsizliğine dikkat çekerek adil bir vergi sistemi için İstanbul’dan Ankara’ya doğru yürüyüşe başladı. Disk Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan adaletli bir vergi sistemi için Ankara’ya yürüyoruz!

Sadece vergide değil gelirde de adalet istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda asgari ücret tespit süreci başlayacak. Sendikal hakların büyük oranda kullanılamadığı ülkemizde işçi sınıfının yarısından fazlası asgari ücret ve civarındaki bir ücrete mahkûm edilmiş durumda.

Türkiye’yi bir asgari ücretliler ülkesine çevirenlere, açlık sınırının bile altında bir asgari ücreti işçi sınıfına dayatanlara, hepimizi yoksullukta eşitlemek isteyenlere karşı “Gelirde Adalet” için Ankara’ya yürüyoruz” dedi. İstanbul’da yürüyüşe başlayan DİSK'liler perşembe günü Eskişehir’e varacak. 16 Kasım Perşembe  saat 17.00 de Ulus Anıtı önünde toplanılarak  DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoglu ve Disk heyeti karşılanacak,  yürüyüş sonrası basın açıklaması yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.