Cumhur İttifakı'nın Eskişehir adayları belirleniyor

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP'nin İnönü, Yeniden Refah Partisi'nin ise Sarıcakaya'ya talip olduğu tarafların anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Cumhur İttifakı'nın Eskişehir adayları belirleniyor
03 Ocak 2024 Çarşamba 14:10

31 Mart’taki yerel seçimleri için Cumhur İttifakı ortakları arasındaki aday belirleme trafiği devam ediyor. Eskişehir’de büyükşehir ve merkez iki ilçeyi isteyen AK Parti, Çifteler, Mihalıççık, Seyitgazi ve Alpu’da aday çıkarmayarak MHP’nin belediye başkan adaylarına destek verecek. Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) Günyüzü, Yeniden Refah Partisi’ne ise Sarıcakaya’nın bırakılacağı iddia ediliyor.  Günyüzü ve Sarıcakaya ise uzun yıllardır AK Partili belediye başkanları tarafından yönetiliyor. 

Yeniden Refah 4 ilçede adayını açıkladı

Yeniden Refah Partisi, 2 Aralık 2023’te gerçekleştirdiği toplantıda, Odunpazarı, Mihalıççık, Alpu ile Çifteler olmak üzere toplam dört ilçede adayını açıklamıştı. Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada Yeniden Refah Partisi’nin aday gösterdiği 3 ilçe ise MHP’ye bırakıldı.

BBP, Destici’nin memleketi için ısrarcı

BBP ise daha önce belediyeyi kazandığı ve Genel Başkanları Mustafa Destici’nin de memleketi olan Günyüzü’nde ısrarını sürdürüyor.2019’daki yerel seçimlerde Günyüzü’nde yüzde 47,76 oy oranına ulaşan BBP, seçimleri ikinci parti olarak tamamlamıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.