CORONA SONRASI ESNAF ZİYARETİ

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü COVİD-19 (Corona) virüsü salgını nedeni ile tüketimi artan kolonya, dezenfektanlar, vitamin, ateş ölçer, maske gibi ürünler ile gıda malzemelerinin satışlarını esnaf ziyareti ile yerinde inceledi.

CORONA SONRASI ESNAF ZİYARETİ
15 Mart 2020 Pazar 11:58

Eczaneleri ziyaret eden Süllü, dezenfektan, antibakteriyel ıslak mendil,  maske,  ateş ölçerlerin tükendiğini,  vitamin satışlarının arttığını, eczacıların bu ürünlerin temininde sorun yaşadıklarını, bulmaları halinde de 2 liralık tek maskenin 6 lira olması gibi, sattıkları fiyatın çok üstünde almaktan, yakındıklarını söyledi.

Market reyonlarında da inceleme yapan Dr. Jale Nur Süllü, kolonyaların daha rafa gelmeden paletler üzerinde tükendiğini market çalışanlarından dinlediklerini söyleyerek makarna, bakliyat ve un gibi gıda maddelerinde sorun yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Ardından, Eskişehir’in köklü kolonya üreticilerini ziyaret eden Süllü, esnaf ve vatandaşlar ile sohbet etti. CHP Eskişehir Milletvekiline süreci anlatan üreticiler, kolonya tedariğinde, şimdilik sorun olmadığını, fakat etil alkol ve şişe teminindeki zorluk sebebiyle süreçte sorunlar yaşanabileceğini belirtti. Süllü,  kolonya üreticisi ve eczanelerin dezenfektan yapabilmesi için, aylık 2 litre olan etil alkol kotasının, Covit 9 salgını nedeni ile kaldırılmasının olumlu bulunduğunu, ancak, temininde ve fiyat konusunda esnafın endişeli olduğunu söyledi.

Aslında, yerli şeker üretiminin azalmasının, atık melastan elde edilen,  yerli etil alkol üretiminin azalmasına da neden olduğunu söyleyen Süllü, üreticilerin mahkûm edildiği ithal etil alkolün fiyat ve temin sorunlarına dikkat çekti.  Süllü,  günlük ortalama 50 bin litre, şeker üretim sürecinde 6 milyon litre etil alkol üretimi kapasitesine sahip Eskişehir Şeker Fabrikası gibi fabrikalarda etil alkol üretiminin canlandırılmasının, temin ve fiyat konusunda olumlu katkısı olacağını, dışa bağımlılığın azalacağını söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı talebi üzerine EPDK'nın 3 aylığına benzine katılmayacak etanolün yerine, etil alkol olarak corona virüse karşı kolonya ve dezenfektanların üretiminde kullanılmasının, olumlu bir karar olduğunu belirten Süllü, corona nedeni ile dışa bağımlılığın zararını gören yürütmenin, yeniden yerli etil alkol yapımı için şeker fabrikalarındaki üretimin canlandırılacağını söylemesini ise gecikmiş bir karar olsa da sevindirici bulduğunu söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.