10 bin 330 kişi Ankara ve Konya'da karantinaya alındı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suudi Arabistan’dan dönen 10 bin 330 kişinin Ankara ve Konya’da 14 gün karantinaya alındığını açıkladı.

10 bin 330 kişi Ankara ve Konya'da karantinaya alındı
15 Mart 2020 Pazar 12:03

Bakanlığın yazılı açıklamasında, umre amacıyla Suudi Arabistan’da bulunan vatandaşların Türkiye’ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacının ortaya çıktığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara ve Konya’daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır. Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır.”

DHA’nın haberine göre Ankara’da üç yurdun kapasitesi 5 bin 392, Konya’daki iki yurdun ise 4 bin 938.

Havalimanından otobüslerle yurda

Suudi Arabistan’dan dönen kafileyi taşıyan uçaklardan biri, dün gece Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi.Yolcular, sağlık taramasından geçirilmelerinin ardından, daha önce boşaltılan Gölbaşı ilçesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Şehit Özel Harekatçılar Öğrenci Yurdu’na götürüldü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.