CHP’li Süllü Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu üyesi seçildi.

CHP’li Süllü Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi oldu
15 Haziran 2023 Perşembe 11:37

27. Yasama Döneminde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi olarak başkan vekili görevini üstlenen Süllü, yeni yasama döneminde Türkiye’nin AB’ye katılım sürecine ilişkin gelişmelerin izlendiği ve Türkiye-AB ilişkilerinin yürütüldüğü AB Uyum Komisyonunda görev yapacak.

Eskişehir Milletvekili  Jale Nur Süllü, AB Uyum Komisyonu üyeliği görevi ile ilgili olarak, “64 yıldır devam eden Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinde, son 21 yılını tek başına yöneten AKP iktidarları döneminde hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları alanlarındaki olumsuzluklar  üyelik müzakerelerine de yansıdı. Siyasi iktidarın AB üyeliği perspektifinden uzaklaşmasının yanında, AB tarafının da çifte standarda dayanan yaklaşımı nedeniyle katılım müzakereleri tamamen durdu. İlişkilerin yeniden canlandırılmasına yönelik olarak tarafların adım atması konusunda bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz” açıklamasını yaptı.

Önceliğimiz vize sorunları ve gümrük birliği

AB ile üyelik müzakerelerinin durdurulmuş olmasının olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade eden Süllü, “AB üyesi ülkeler ile vize sorunları ve Gümrük Birliği Anlaşmasının güncellenmemesi gibi konularda vatandaşlarımızın hakları, özgürlükleri ve en büyük ticaret ortağımız olan AB üyesi ülkeler ile ticari ilişkilerimiz olumsuz yönde etkilenmeye başladı” vurgusunu yaptı. “İş insanları, sanatçılar, turist vizesine başvuranlar ya da sağlık ve eğitim gerekçeleriyle seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Schengen vizesi almakta sorunlar yaşamakta ve başvuruların yaklaşık yüzde 50’sine ret kararı verilmektedir” diyen Süllü,  demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanlarında iktidara gerekli  adımları atması yönünde  çağrıda bulunarak; Gümrük Birliği Anlaşmasının güncellenmesi ve vize sorunlarının çözümüne yönelik,   mücadele vereceklerini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.