CHP’li İbrahim Arslan'dan emekliye yapılan zamma tepki: Bu kararı verenler, maaşlarını 10 bin TL’ye indirerek işe başlamalıdır

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan: Madem ki emeklilerimize verilen bu zam bir müjdedir, bu kararı verenler, maaşlarını 10 bin TL’ye indirerek işe başlamalıdır.

CHP’li İbrahim Arslan'dan emekliye yapılan zamma tepki: Bu kararı verenler, maaşlarını 10 bin TL’ye indirerek işe başlamalıdır
18 Ocak 2024 Perşembe 00:15

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, TBMM'de CHP grubu adına konuştu. Emekliye yapılan yüzde 5'lik zamma sert eleştiriler getiren Vekil Arslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Müjde olarak açıkladığınız, açlık sınırının altındaki 10 bin TL olsa olsa emeklilerimizin ölüm fermanının yazıldığı bir yıl olacağının da çok temel gösterge si hâline geldi. Ama bir kötülük daha yaptınız; milyonlarca emeklimiz maaşının ne olduğunu bile bilemez hâle geldi.

Kök maaş tartışmaları, oransal artışlar, memurlar, işçiler, BAĞ-KUR, tarım emeklileri, dul ve yetim maaşı alanlar arasında öyle karmaşık bir tablo yarattınız ki insanlarımız kök maaşının, kendi öz maaşının ne olduğunu bile bilemez hâle geldi. Ve unutmayın, unutmadık, iki ay önce o emeklilerde bir ayırıma daha gittiniz, 5 bin lira ikramiyeyi bile çok gördünüz, "çalışan, çalışmayan" diye ayırdınız ama sonra yanlıştan döndünüz.

İnsanlarımız arasında emeklilerimizden utanmak, yüzünüzün birazcık kızarması yerine onları, bu kıdemli insanları ek iş arayan, torunlarının, çocuklarının yardımına muhtaç hâle getirdiğinizden hiç utanmadınız, hiç sıkılmadınız.

Sayın Grup Başkan Vekili emeklilerimizle ilgili maaşı değerlendirirken enflasyonla mücadeleye zarar getirmeme kavramını kullandı. Sayın Başkan, bu ülkede yüksek enflasyon varsa bunun sorumlusu sizsiniz, bunun bedelini de milyonlarca insanımız ödemek durumunda değildir. Mademki açıkladığınız 10 bin lira müjdedir, mademki iyi bir şeydir, olumlu bir şeydir ve mademki bu yılı emekliler için bir yıl -ilan ederek- hâline getirdiniz, o zaman gelin, bu Meclisin milletvekilleri olarak, başta siz olmak üzere bu mutluluğa ortak olalım, bu müjdeyi hepimiz paydaş olalım. Bırakalım bu sırça köşklerimizi 10 bin liralık emekli maaşıyla hep birlikte geçinelim.

Sevgili arkadaşlar, en düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine gelmeli ve kök ücret olarak belirlenmelidir. Emeklilerimizin haklı sendikal mücadelesinin önündeki engeller kaldırılmalı, emekli dul ve yetimlerin maaşlarının belirlenmesinde sendikalar söz ve karar sahibi hâline gelmeli, toplu iş sözleşmesi hak olarak sağlanmalı ve tanınmalıdır.

Asil olan millettir, vekil olan biziz, biz ettiğimiz yeminde toplumun huzur ve refahını sağlamaya da yemin ettik, bu yemine bağlı kalarak önergeye olumlu oy vermelerini bekliyorum. Saygılar sunuyorum. “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.