CHP’li 11 başkandan deklarasyon: Baskılara ve ithamlara karşı ‘tek yürek’ olacağız

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, yayınladıkları ortak deklarasyonda "Milletimizin bilmesini isteriz ki, İstanbul Büyükşehir Belediyemize yapılan haksızlığın, tüm Belediyelerimize yapıldığını düşünüyor ve bu haksızlığı reddediyoruz" denildi.

CHP’li 11 başkandan deklarasyon: Baskılara ve ithamlara karşı ‘tek yürek’ olacağız
28 Aralık 2021 Salı 12:53

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde başkentte bir araya geldi. İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana, Antalya, Hatay, Aydın, Muğla, Eskişehir ve Tekirdağ'ın başkanlarının katılımıyla yapılan toplantı sonrası ortak bir deklarasyon yayınlandı.

Ortak deklarasyon Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından okundu. Ekonomi, tarım, turizm, İklim değişikliği konularının ele alındığı ortak deklarasyonda, “2022 yılı için Büyükşehir Belediyeleri’nin kentlerdeki turizm gelirlerinin artırılması konusunda yaptığı çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçları ele alınmıştır. Ucuz su, ulaşım, ekmek ve sosyal yardımlar gibi konularda mevcut ekonomik koşullara rağmen önemli çalışmalara imza atılmıştır” ifadelerine yer verdi.

'KAYNAKLAR CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYELERİNE AKTARILIYOR'

Mansur Yavaş, kurdaki ani ve büyük değişimler ile ekonomik koşulların önümüzdeki sene için mali yükü artırdığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bizler örnek belediyecilik uygulamalarımızı sürdürürken hükümet tarafından dile getirilen 'Bütün belediyelere eşit mesafedeyiz' söylemlerinin gerçeği yansıtmadığı ortadadır. Türkiye Belediyeler Birliği’nin gelirinin yarısından fazlasını Millet İttifakı belediyeleri sağlarken, kaynaklarının büyük kısmını Cumhur İttifakı belediyelerine ve diğer kamu kurumlarına aktarması adaletsiz bir vakıadır. Birçok belediyemiz kamu bankalarından ve İller Bankası'ndan kredi alabilmek bir yana, teminat mektubu dahi alamamaktadır. Gelir kalemlerinin büyük bir kısmını belediyelerimizin oluşturmasına rağmen, bütçesi valilikler tarafından yönetilen Kalkınma Ajanslarının gider kalemlerinden kurumlarımız etkin olarak faydalanamamaktadır. Birçok kredi onayı ise uzun süredir Cumhurbaşkanlığı makamının onayını beklemektedir. 'Eşit mesafe' değil, sadece 'mesafe' ile sürecin yürütüldüğü ve mesafenin Millet İttifakı belediyeleri olmamız sebebiyle gittikçe açıldığı yadsınamaz bir gerçektir.”

‘BASKILARA KARŞI TEK YÜREK OLACAĞIZ’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan haksızlığın tüm belediyelere yapıldığını düşündüklerini söyleyen Yavaş, haksızlığı reddettiklerini kaydetti.

Baskılara ve ithamlara karşı ‘tek yürek’ olacaklarının altını çizen Yavaş, “Bir belediyemiz için uygulanması düşünülen hukuksuzluk, karşısında tüm belediyelerimizi ve milletimizi bulacaktır. Millet İttifakı belediye başkanları olarak bundan sonraki süreçte de haksızlığa, hukuksuzluğa, baskılara ve ithamlara karşı tek yürek olacağımızın bir kez daha altını çiziyoruz. Bu güçlü irade baskılardan bırakın yılmayı, aksine her zorlukta daha da güçlenecek ve vatandaşlarımıza daha çok hizmet etme azmimizi perçinleyecektir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.