CHP’li Süllü: “Türkiye yönetilemiyor, bu süreçten çıkış derhal seçimdir”

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, İnönü’de esnafı ziyaret etti. Süllü, “ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi eleştirerek, Bakan’ın  İnönü’ye gelerek, vatandaşın gözündeki üzüntüyü görmesini istedi.

CHP’li Süllü: “Türkiye yönetilemiyor, bu süreçten çıkış derhal seçimdir”
28 Aralık 2021 Salı 12:57

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, İnönü’de esnafı ziyaret etti. Süllü, “ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi eleştirerek, Bakan’ın  İnönü’ye gelerek, vatandaşın gözündeki üzüntüyü görmesini istedi. Döviz kurlarının rağmen alım gücünün yükselmediğine dikkat çeken Süllü, “Hangi sektörden olursa olsun hemşerilerimiz döviz kurlarında yaşanan düşüşün fiyatlara yansımadığını söylüyor. Maliyetler yükselmeye devam ediyor. Esnaf sattığı ürününe seneden seneye bir, iki  lira zam yapıyor. Bu zam da yıl içerisinde eriyor. Vatandaşın alım gücü düşmeye devam ettiği için esnaf yükselen fiyatlar oranında zam yapamıyor. Hep zarar, hep zarar” ifadelerini kullandı. 

“Ekonomiyi uzun süre ayakta tutmak mümkün değil”

Katıldığı bir televizyon programında sunucuya, “Gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musunuz” diyen Bakan Nebati’ye tepki gösteren Süllü, “Bakan Nebati İnönü’ye gelsin, ‘100 adet A4 fotoğraf kağıdını üç ay önce 70TL’ye alıyordum, şimdi 420TL’ diyen fotoğrafçıyı, ‘bir adet otobüs lastiği 3.200TL’den 5.200TL’ye çıkmış. 4 tanesi 20 Bin TL” aldım diyen vatandaşımızı, ‘üniversitede kızım okuyor, emekliyim ve servis şoförlüğü yapıyorum’ diyen servisçi kardeşimizin gözlerindeki üzüntüyü görsün. Böyle bir anlayışla ekonomiyi uzun süre ayakta tutmak mümkün değil. Küçük esnaftan sanayiciye üretimin durduğu noktada ağır bedeller öderiz” dedi.

“Ülke kötü yönetiliyor, derhal seçim olmalı”

Tarım ve Hayvancılığın da durma noktasına geldiğini belirten Süllü “Geçen yıl 70 TL olan bir çuval yemin fiyatı bu yılsonunda 250 TL. İnönülü hemşerilerim hayvanlarının fiyatlarının aynı oranda artmadığını belirterek hayvancılık yapmanın artık imkânsız hale geldiğini söylüyor. Süt üretiminin maliyeti yükseldiği için artan maliyeti fiyata yansıtamayan üretici ineklerini kesime gönderiyor. Emekli maaşı olan üretici maaşını da hayvanlara harcadığını ve üstüne kredi çekerek borcunu borçla kapatmaya çalıştığını belirtiyor. Bir mısır üreticisi geçen yıl 50 bin adet mısır tohumunu 600 TL’ye aldığını, bu yıl bin TL’ye bulamadığını belirtirken pancar üreticisi 1 ton pancarı 420 TL’ye sattığını küspeyi 470TL’den geri aldığını belirterek ondan da zarar ettim diyor. Türkiye yönetilemiyor. Bu süreçten çıkış derhal seçimdir. Halkımız bu kötü gidişe sandıkta dur diyecektir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.