CHP’de aday çatlağı: Sarıcakaya istifa ediyor Alpu'nun ise istifası cebinde

CHP Eskişehir ilçe adaylarını açıkladı. Alpu ve Sarıcakaya ilçe örgütleri açıklanan adaylara itiraz ederek, istifa ile gündeme geldi.

CHP’de aday çatlağı: Sarıcakaya istifa ediyor Alpu'nun ise istifası cebinde
27 Ocak 2024 Cumartesi 11:27

CHP’nin Alpu adayının açıklanması ardından itirazlar yükseldi. İlçe Başkanı, Ali Göceli, “Bizden hiç görüş alınmadı. Önce aday olmayacağı yönünde beyanlar verilen Gürbüz beyin yeniden aday olması ilçe örgütümüzü rahatsız etti” dedi.

Alpu adayının açıklanması sonrasında CHP Alpu İlçe örgütünde gerginlik sürüyor. İstifa etmeyi düşündüklerini belirten Alpu ilçe Başkanı Ali Göceli, “Şuanda partimizin aday açıklaması var. Aday açıklamasından sonra oturup bir karar vereceğiz. Bugün aday tanıtım toplantısına katılıp bu şikayetlerimizi genel başkanımıza ileteceğiz. Biz Alpu’da gecemizi gündüzümüze katıp çalıştık. Gürbüz Güler’in adaylığını hoş karşılamadık. Adaylık kararı alınırken bizim de görüşümüz alınmalıydı. Bu süreçte kişileri konuşmak istemiyoruz. Partimiz bizim için daha değerli ancak yapılanları kabullenmekte zorlanıyoruz. Aday tanıtım toplantısından yönetim kurulu olarak oturup konuşacağız ve son kararımızı vereceğiz. İstifa ciddi şekilde gündemimizde” dedi.

CHP Sarıcakaya’da yönetim istifasını verdi

CHP Parti Meclisi tarafından Sarıcakaya Belediye Başkan adayı gösterilen Safiye Kesgin’in adaylığına, Sarıcaya ilçe Örgütü’nden itiraz geldi. CHP’nin Sarıcakaya Belediye Başkan adayı Safiye Kesgin’e, ilçe örgütünden itiraz geldi. 

Kesgin’in adaylığına tepki gösteren CHP Sarıcakaya İlçe Başkanı Sema Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri CHP İl Başkanlığına istifalarını sundu. Yavuz, “Sarıcakaya halkının desteklediği aday gelmedi. Tanınmayan bir ismin arkasında durmaya yüzümüz yok. Bizim 4 tane aday adayımız vardı. Safiye hanım dışındaki bütün aday adaylarımız Sarıcakaya’nın yerlisi, burada yaşayan, ilçe esnafından ve belediyesinden gelen ve ilçeyi tanıyan isimlerdi. Hiç önemli değildi bizim için…Fakat bizim bile tanımadığımız biri geldi. Bırakın Sarıcakaya’yı biz bile tanımıyoruz. Biz raporlarımızı, yazdık ve sunduk. Böyle bir sonuç çıktı. İlçe Örgütüyle de bir karar alındı, kadın kolları bir rapor sundu” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.