CHP rotayı genel seçime çevirdi

31 Mart yerel seçimlerinden büyük bir zafer ile çıkan CHP bayram nedeniyle bir araya geldi. Yerel seçim başarısını genel seçime taşımayı hedeflediklerini belirten İl Başkanı Talat Yalaz, “1 Nisan itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yolundaki yürüyüşü emin adımlarla başlamıştır” dedi.

CHP rotayı genel seçime çevirdi
12 Nisan 2024 Cuma 13:54

“Türkiye’nin tamamını bayram yerine çevireceğiz”

CHP İl Başkanı Talat Yalaz, partisinin bayramlaşma programında konuştu. Yalaz, sokakta siyaset çağrısını yineleyerek, “Tüm Türkiye’yi bayram yerine çevireceğiz” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanlığı’nda Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Parti il binasında gerçekleşen programa CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakçı, Beylikova Belediye Başkanı Hakan Karabacak, CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman ile çok sayıda partili katıldı.

Öte yandan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü ile İbrahim Arslan şehir dışında oldukları gerekçesiyle bayramlaşma etkinliğinde yer almadı.

CHP İl Başkanı Talat Yalaz, etkinlikte yaptığı konuşmasında, seçimden önce her hafta Pazar günleri gerçekleştirdikleri toplantıları bayramdan sonra tekrar başlatacaklarını duyurdu. Siyaseti sokakta yapacaklarını ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara çok yakın olduğunu belirten Yalaz, şunları söyledi: “Bayramlar kardeşliğin, dostluğun ve bizler için yoldaşlığın pekiştiği zamanlardır. Bu bayram yoldaşlığımızı pekiştirecek ve iktidar yolundaki yürüyüşümüzü hızlandırarak devam ettireceğiz. Bu seçim bitti, bir sonraki seçime kadar sokaklarda siyaset yapmaya devam edeceğiz. Pazar toplantılarımızı bayramdan sonra düzenli olarak yapmayı sürdüreceğiz. Pazar toplantılarında çalışmalarımızı planlayıp sokaklarda siyaset yapacağız. İnşallah ileride Türkiye’nin tamamını bayram yerine çevireceğiz. 1 Nisan itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yolundaki yürüyüşü emin adımlarla başlamıştır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

Ünlüce: “Bize verilen sorumluluğun farkındayız, çok çalışacağız”

CHP’nin bayramlaşma etkinliğinde konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, kendisine oy veren, vermeyen herkese eşit hizmet sözü verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanlığı’nda Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Etkinliğe katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, seçim sürecinde verdikleri destekten dolayı partililere teşekkür etti. Seçimlerde CHP seçmeninin dışında daha önce başka partilere oy veren seçmenden de ciddi bir teveccüh gördüklerini söyleyen Ünlüce, sorumluluklarının farkında olduklarını ve çok çalışacaklarının sözünü verdi.

Eskişehir’deki 540 mahalle ve 14 ilçeye eşit hizmet götüreceklerini vurgulayan Ünlüce, şunları söyledi: “Bu seçimlerde kırmızı yalnızlığımız sona erdi ve çevre illerimizde kırmızıya büründü. O nedenle bu bayramı hem Eskişehir’de hem de Türkiye’de çifte bayram olarak kutluyoruz. Bu seçimi sizlerle beraber kazandık. Neredeyse gitmedik hiçbir yer bırakmadık. Bazen yağmura yakalandık bazense soğukta kaldık. Cumhuriyet Halk Partisi o kadar fedakar ve o kadar büyük bir örgüt ki bu üç ayı kol kola, omuz omuza mücadele verdik. Sonunda da kazandık. Bu seçimin kaybedeni yok. Bize oy versin ya da vermesin bu şehirde yaşayan herkesin belediye başkanıyız. Eskişehir’deki 540 mahallemize ve 14 ilçemize eşit şekilde, en ücra köşesine kadar hizmet götüreceğiz. Bundan da hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Daha önceki seçimlerde başka partilere oy vermiş ama bu seçimde geçmişimize güvenip geleceğimize inanan ve ‘Haydi Eskişehir Olalım’ çağrısına kulak veren pek çok hemşerimiz bize oy verdi. Eskişehir İttifakını burada kurduk. Bu güzel zaferin sorumluluğunun farkındayız. Genel seçimlere kadar belediye başkanlarımızla beraber çok çalışacağız.”

Çakırözer: Türkiye’yi yönetmeye hazır olduğumuzu göstermenin zamanı geldi

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, seçim sürecine katkı veren partililere teşekkür ederek, “Hepinizin emeklerine sağlık. Çok yoruldunuz. Genç arkadaşlarımız bizim olmadığımız yerlerde bayrak astılar. Belediye başkan adaylarımızın broşürlerini dağıttılar. Kadın arkadaşlarımız bütün şehri, köy, kasaba kapı kapı dolaştılar. Yine biz yol arkadaşlarımızla her yerde olmaya çalıştık. Bizim erişemediğimiz yerlerde sizler vardınız. Bu büyük başarıda emek sizindir” ifadelerini kullandı.

Çakırözer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çifte bayram yaşıyor ve yaşatıyoruz. Türkiye’yi yöneteceğimiz bayramlar yakındır. Sadece Eskişehir’i, Kütahya’yı, Afyon’u, Ankara’yı ve İstanbul’u değil tüm ülkeyi yöneteceğiz. Geliyor, gelmekte olan… O yüzden buna hazırlık yapacağız. Çalışacağız, çok çalışacağız. Belediye başkanlığı seçimi bitti Türkiye’yi yönetmeye hazır olduğumuzu göstermenin zamanı geldi. Nasıl göstereceğiz? Meclis açılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi emeklinin, çiftçinin, esnafın, atanamayan öğretmenlerin, evladına iş bulamayan annenin umutsuzluğuna sesi olmaya devam edecek. Sadece Meclis’te değil kim nerede kendisini yalnız hissediyorsa onun yanında olmaya devam edeceğiz. Dün Silivri Cezaevi’nde seçilmiş milletvekili Can Atalay’ı ziyaret ettim. Onun selamlarını size, sizin selamlarınızı ona götürdüm. Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Matel, Çetin Doğan… Hiçbiri yalnız değil yalnız kalmayacaklar. Emeklilerimiz kendisini yalnız hissetmeyecekler. İş bulamayan gençlerimiz yalnız hissetmeyecekler. Çiftçimiz, esnafımız, memurumuz, işçimiz hiç kimse kendisini yalnız hissetmeyecek. Mecliste, sokakta, işyerlerinde her yerde biz kol kola, omuz omuza Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarımızla adım adım iktidara yürüyeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.