AK Parti'de bayram mesajı: Gözümüz CHP'li belediyelerin üzerinde

AK Parti Eskişehir teşkilatı bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Yerel seçimlerdeki yenilgi bayramlaşma törenine de yansıdı. Katılım düşük, heyecan ise zayıftı

AK Parti'de bayram mesajı: Gözümüz CHP'li belediyelerin üzerinde
12 Nisan 2024 Cuma 17:42

AK Parti bayramlaşma da bir araya geldi. Katılımın geçmiş bayramlara göre bir hayli düşük olduğu törende cosku da oldukça zayıftı. AK Parti eski vekili Murat Mercan tüm masaları tek tek gezerek vatandaşlarla bayramlaşırken, Ak Parti eski başkanlarından Osman Yüksel de beraberindeki heyet ile birlikte törene katilanları tek tek kutlaması dikkat çekti.

“Gözümüz üzerlerinde, her kuruşun takipçisi olacağız”

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi, seçimi kazanan CHP’li belediye başkanlarına ‘gözümüz üzerinizde’ dedi.  AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Ramazan Bayramı dolayısıyla TÜRASAŞ Sosyal Tesisleri’nde bayramlaşma programı düzenlendi.  Etkinliğe AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez ile Ayşen Gürcan, AK Parti eski Milletvekili Hasan Murat Mercan ile partililer katıldı. AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu şehir dışında olmasından dolayı programa katılmadı.

“HATALARIMIZIN FARKINDAYIZ”

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, etkinlikte yaptığı konuşmasında,

31 Mart’ta ülkemizde demokrasi şöleni yaşandığını belirterek, seçilmiş tüm belediye başkanlarını tebrik etti. Çok çalışmalarına rağmen seçimden istedikleri sonuçları alamadıklarını söyleyen Albayrak, “Milletimizin iradesine saygılıyız, Hatalarımızın farkındayız. 22 senedir kaybettikleri her seçim sonrasında milleti suçlayan, aşağılayan siyasi partilerden çok farklıyız. Bu farklılığımız aziz milletimizin her kararına duyduğumuz hürmet ve saygıdan gelmektedir” dedi. 

“HİÇ KİMSE, KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİL”

AK Parti içerisinde hiç kimsenin, kimseden üstün olmadığını vurgulayan Albayrak, “2002 yılında millet hareketi olarak ortaya çıkan AK Parti içerisinde hiç kimse, hiç kimseden üstün değildir. AK Parti’de İl Başkanı bayrağını taşıyan Gürhan Albayrak ile partimizin sade üyesi aynı haklara sahip ve eşittir. Partimiz veya milletimiz tarafından bize verilen sıfatlar, kimliklerimiz değildir. Unvanlar geçici; inancımız, vatan sevgimiz, ideallerimiz ve aidiyet duygumuzu oluşturan kimliğimiz kalıcıdır” diye konuştu.

“SONUÇLARIN MUHASABESİNİ YAPACAĞIZ”

“Bu dönemde milletimizden teveccüh görmemenin sorumluluğunu üstleniyoruz” diyen Albayrak, şunları söyledi: “Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizde bu sonucun muhasebesini Eskişehir’de hiç kimseyi layüsel tutmadan yapacağız. Ben dahil sorumluluk taşıyan herkes, sorumluluğunun hesabını partimizin paydaşlarına vermek durumundadır. Muhakkak eksiklerimiz ve hatalarımızla yüzleşeceğiz. Eskişehir’de AK Parti’nin yönetim kademelerinin bütün üyelerimize açık olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. AK Parti teşkilatı benim olsun küçük olsun değil, büyük olsun hepimizin olsun düşüncesini taşıyorum. Feragat ve belagat sahibi her kardeşimizin başımızın üzerinde yeri vardır ve var olmaya da devam olacaktır. Bizim her bir üyemiz, her türlü saygı ve hürmete layıktır.”

“YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYORUM”

İl Başkanı olduğu 29 Ocak 2024’ten bu yana sahada olduğunu anlatan Albayrak, “İlk düşüncem birlik ve beraberliği sağlamak bir bütün olmaya çaba göstermek oldu ve elimizden geleni yaptık. Ne kadar başarılı olduk takdir sizlerin lakin bu birlikteliği inşallah hep birlikte çoğaltacağız. Bugün her şey için yeni bir sayfa açmak istiyorum. Bugüne kadar teşkilatlarımızda bir sebepten dolayı gönlü kırılmış kişilere ve küsmüş her arkadaşımızdan herkes adına samimiyetle özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

“HER KURUŞUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Yeni dönemde gözlerinin CHP’li belediye başkanlarının üzerinde olacağını belirten Albayrak, “Milletimizin Eskişehir’deki yerel yönetimleri CHP’li belediye başkanlarına emanet etmesini sorgulama hakkına sahip değiliz. Fakat yönetimi milletimiz adına takip etme hakkına sahibiz. Yeni dönemde CHP’li belediye başkanlarının vaatlerinin ve milletimize ait olan her bir kuruşun takipçisi olacağız. Yani gözlerimiz üzerlerinde olacak” dedi. 

“31 Mart’ta mesajı aldık, özeleştirimizi yapacağız”

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, 31 Mart mahalli idareler seçimlerine ilişkin başta kendisi olmak üzere tüm parti kademelerinin özeleştiri yapacağına işaret etti.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, partisinin bayramlaşma programında konuştu. Gürcan, ülke gündemine ve yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

“SEÇİMLER EKONOMİYİ YORDU”

Türkiye’deki yüksek enflasyon sorununu çözmekte kararlı olduklarını söyleyen Gürcan, ekonomideki toparlanma için yılın ikinci çeyreğini işaret etti. 

Seçim sürecin hem milleti hem de ekonomiyi yorduğunu belirten Gürcan, şunları söyledi: “Hayat pahalılığı ve enflasyon en hassas olduğumuz konu. Millet olarak canımızı yakan bu meseleyi çözmekte kararlıyız. Son bir yıldır ülkemizi, milletimizi ve ekonomimizi yoran seçim dönemi kapandı. Türkiye’nin önünde hazine değerinde dört yıldan fazla bir süre var. Bu zamanı çok iyi değerlendireceğiz. İktidarda 22’inci yılını tamamlamış bir siyasi parti olarak mesuliyetimizin farkındayız. Ülkenin acil meselelerine daha fazla eğileceğiz. Ekonomideki yol haritamızı bugüne kadar kararlılıkla uyguladık. Ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödetecek adımlardan uzak durduk. Enflasyon başta olmak üzere uyguladığımız ekonomi programımızın olumlu sonuçlarını yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız. Seçim sürecinin geri plana ittiği konuları süratle gündemimize alarak gerekli adımları hızlı bir şekilde atacağız.”

“İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALAMADIK”

31 Mart seçimleri için sahada yoğun bir çalışma yürüttüklerini anlatan Gürcan, “Yoğun uğraşa rağmen seçim sonuçları hem şehrimizde hem ülke genelinde istediğimiz gibi gerçekleşmedi. 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Sonuçlardan bağımsız olarak bu seçimin galibi öncelikle demokrasimizdir. 31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18’inci sandık sınavımızdı. 14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden dokuz ay sonra maalesef yerel seçim sınavından istediğimiz ve umduğumuz neticeyi alamadık” ifadelerini kullandı. 

“HATALARIMIZI TELEFİ EDECEĞİZ”

Gürcan, seçilen tüm belediye başkanlarını tebrik ederek, Eskişehir hayrına yapacakları tüm çalışmalarda destekçileri olacaklarının sözünü verdi. Seçim sonuçlarıyla ilgili başta kendisi olmak üzere tüm parti kademelerinin özeleştiri vereceğini açıklayan Gürcan, “Sandıklar kapanmış, millet son sözünü söylemiştir. Her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de partimiz organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz. Başta kendim olmak üzere özeleştirilerimizi yapacağız. Yaşanan bu durumun sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her ilçede, mahallede sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız. Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli ve en objektif şekilde değerlendirerek gerekli adımları mutlaka atacağız. Önümüzde 4,5 yıl gibi bir süre var. Bu süre içerisinde yanlışlarımızı düzelteceğiz, eksiklerimizi muhakkak tamamlayacağız, doğrularımızın sayısını artıracağız. Bir sonraki seçimlere kadar olan dönemin her açıdan kendimizi yenilediğimiz, hatalarımızı telafi ettiğimiz kapsamlı bir muhasebe zemine dönüştüreceğiz. Artık çok güçlü bir şekilde gönülleri fethetmenin yollarını arayacağız” diye konuştu.

“Umarım kendilerine destek verenleri pişman etmezler”

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, seçilen tüm belediye başkanlarını tebrik ederek, başkanların seçim öncesi verdikleri vaatlerin takipçisi olacağını söyledi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, partisinin bayramlaşma programında konuştu. Dönmez, kampanya süreci boyunca adaylara destek olan partililere teşekkür etti.

“SANDIK SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLECEK”

Sandık sonuçlarıyla ilgili gerekli değerlendirmeleri yapacaklarını söyleyen Dönmez, “Kendi vicdan muhasebenizde ‘ben üzerime düşeni yaptım’ diyorsanız, üzülmenize gerek yok. Yok ‘ben üzerime düşeni eksik yaptım veya tam yerine getiremedim’ diyorsanız, o zaman şu özeleştiriyi yapacağız. Bundan sonra bizden bekleneni harfiyen yerine getirmek üzere önce kendi vicdanımızda bu sözü vereceğiz. Milli irade sandığa yansıdı. Teşkilatımız değerlendirmelerini yapacak. Genel Merkezimiz de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu değerlendirmeleri detaylı bir şekilde yapıyor ve yapmaya devam edecek. Biz de Eskişehir teşkilatı olarak nerede eksiğimiz var, nerede fazlamız var bu değerlendirmeleri kendi içerimizde yapmak durumundayız. Vatandaşımızın beklentilerini hangi oranda karşıladık, karşılayabildik bunu da yine değerlendirmek zorundayız. Bunları yapalım ki yaptığımız hataları bir daha tekrarlamayalım. Yaptığımız iyilik ve güzellikleri de tekrarlayalım” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİYE ODAKLANACAĞIZ”

Türkiye’nin önünde 4,5 yıl bir seçim olmadığını, ekonomiye ve yatırımlara odaklanacaklarını söyleyen Dönmez, “Seçimler ister istemez ekonomiye, topluma, devlete yönetenlere bazı yükler getiriyor. Önümüzde 4,5 yıl seçimsiz bir dönem var. Ekonomiye, kalkınmaya ve yatırımlara odaklanacağımız bir süre var. Bu dönemi gayet verimli bir şekilde geçirmeyi arzuluyor ve planlıyoruz. Biz üzerimize düşeni Eskişehirli olarak, milletvekili olarak Meclis’te yasama ve denetleme görevlerini ifa ederken bu duygu ile hareket edeceğiz” dedi.

BAŞKANLARA DESTEK SÖZÜ

Seçilen tüm belediye başkanlarını tebrik eden ve başkanların seçim öncesi verdikleri vaatlerin takipçisi olacağını belirten Dönmez, “Seçimden önce hemşerilerimize vermiş oldukları vaat ve taahhütlerin takipçisi olacağım. Umarım belediye başkanlarımız kendilerine destek verenleri pişman etmez. Bizim partimizden başkan seçilmiş olsun ya da olmasın Eskişehir’in lehine olacak proje ve hizmetlerde de destek olacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.