CHP NASIL İKTİDAR OLUR?

SONER UÇAK YAZDI...

CHP NASIL İKTİDAR OLUR?
21 Şubat 2021 Pazar 19:15

Fikret Bila’nın kitabının başlığı altında Bila’nın kendisi ile birlikte Ali Haydar Fırat, Mehmet Tezkan ve bizim yakından tanıdığımız isimlerden Gaye Hoca ile Kazım Kurt sosyal medya üzerinden bir araya geldi.

Bila’nın kitabını henüz okuyamadığım için tartışma programı ile kitap arasında paralellik konusunda pek bir şey söyleyemeyeceğim.

Ancak programın tamamı bana “AK Parti Nasıl İktidar’dan düşer” başlığının daha uygun olacağını düşündürdü.

Zira programın tamamına AK Parti’ye yönelik eleştiriler hakimdi.

 Programın özeti, biraz şöyleydi desem yanılmış olmam zannediyorum: AK Parti’nin iktidarının olanaksızlaşması, CHP iktidarını daha olanaklı kılıyor.

“AK Parti kötü yönetiyor, yoksulluk aldı başını gitti, pandemi ile de zaten mücadele edemiyordu, tek adamlık da var, ve son olarak Gara operasyonunda ciddi hatalar yaptı” türünden eleştiriler bir kez daha ekrandan siyaset tartışması olarak evlere konuk oldu.

Arada “CHP’li belediyelerin AK parti’den çektiği nedir” gibisinden sitemleri Kazım başkanın ağzından duyduk. Hasılı, hep söylenenin bir kez daha söylenmesinden, şişinde kebabın da söylenenlerden pek de yanmayacağı bir program.

Anlıyoruz ki; AK Parti’nin sevapları ile, ama daha çok günahları ile vedalaşacağı koltuğa talip olmanın bir rahatlığı var CHP’de.

Bir ülkeyi yönetmeye talip olmanın ağır sorumluluğundan daha ziyade, ülkeyi yönetme gücünü ele geçirme neşesi…

Bunlarla sınırlı değil elbet.

İktidarın bu denli konuşulduğu bir programda muhalefetin buharlaşması da dikkat çekiciydi. Siyasi sistem içerisinde yanlışa ya da günaha el bulaşmamış temiz ve eleştirilmez olarak hatasız bir muhalefet çıkıyordu programda karşımıza.

Konukların tamamında Gara operasyonunda CHP’nin AK Parti’nin ezberini bozduğu yönünde ortak bir kanı vardı.

Mutfaktaki yangının oylara yansıyacağı gibi devasa bir tespit de yüreklere su serper cinstendi.  

Benim derdime gelirsek, 19 yılın son 10 yılında yaşanmadık felaketin kalmadığı, toplumun bütün değerlerinin alt üst olduğu, İnsani olan herşeyin bir kar zarar hesabına kurban gittiği, bir ülkede neden iktidarı daha önce alamadık eyvahlanmasıydı.

En azından bu programda nasip değilmiş.

Hoşnutsuzlukların politik bir zemine çekilerek, iyinin hayata geçirilebilir olduğunu ne yazık ki duyamadık.

Hoşnutsuzluğumuz bir kez daha yüzümüze vuruldu.

 İyi de biz zaten hoşnut değildik ki…

AK Parti’nin aklına daha demokratik olmak gelirse, pandemi döneminde “kalabalık kongreler yapmayalım ayıptır” falan derse, ekonomiyi düzeltecek bir yol bulursa zannediyorum CHP’nin pek bir vaadi kalmayacak.

 Bereket ki; AK parti’nin aldığı yol dönülecek cinsten değil.

Sonuç olarak programda

“CHP nasıl iktidar” olur sorusu yanıtlanmadığı gibi, CHP’den nasıl bir iktidar olunacağı yönünde de bir fikir edinemedim.

Programda bir yankı odası vardı ve her duvardan AK Parti yönetemiyor sesleri kulaklara çarpıyordu ciddi bir memnuniyet ile. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.