CHP Milletvekili Utku Çakırözer, TOKİ konutlarından hak sahipi olan dar gelirli vatandaşların mağduriyeti meclise taşıdı

TOKİ’nin 2019 yılında başlattığı ‘100 Bin Sosyal Konut Projesi’ kapsamında hak sahipi olan dar gelirli vatandaşların peşinat ve taksit oranlarının yüksek tutarda arttırılmasına tepkiler sürüyor. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ev hayaliyle TOKİ konutlarından hak sahipi olan dar gelirli vatandaşlara yaşatılan mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı.

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, TOKİ konutlarından hak sahipi olan dar gelirli vatandaşların mağduriyeti meclise taşıdı
08 Aralık 2023 Cuma 15:30

“YAPILAN BÜYÜK DOLANDIRICILIK!”

TOKİ'nin 2019 yılında ‘100 Bin Sosyal Konut Projesi’  diye başlattığı proje kapsamında hak sahibi olan binlerce vatandaş verilen tarihlerde evleri teslim edilmediği için mağdur edilirken, şimdi de peşinat ve taksit ödemelerinin yüksek oranda değiştirilmesi nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Eskişehir’deki 2 bin 450 hak sahibi peşinat ve taksit ödeme oranlarındaki artış nedeniyle kendilerine yaşatılan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için seslerini duyurmaya çalışırken CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Meclis’te TOKİ mağdurları için iktidara çağrıda bulundu. Çakırözer, “Yapılan büyük dolandırıcılık! Verdiğiniz sözü tutun. Beceriksizliğinizin faturasını dar gelirliye çıkarmayın” dedi.

“VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTUN”

Çakırözer TBMM’de şöyle konuştu:

“AKP iktidarının dar gelirlilere 100 bin konut sözüne kanan vatandaşımız büyük mağduriyetle karşı karşıya. 2 bin 450 konutun yapılacağı Eskişehir ve diğer yerlerde vatandaşa yüzde 0,49 sabit faizle 20 yıl vadede ödeme garantisi verildi! 894 lira, 1.022 lira taksit ödenecekti. Üç yıl sonra şimdi TOKİ ödeme koşullarını hak sahipleri aleyhine değiştirdi! Peşinat 20 bin liradan 170 bin liraya, taksitler 6 bin, 8 bin liraya çıkarıldı! Sabit ödeme iptal edildi, memur maaş zamlarına endekslendi! Vade 240 aydan 180 aya düşürüldü, üstüne de yüzde 1'lik KDV yüzde 10'a çıkarıldı. Bu yapılan büyük dolandırıcılıktır! Bu beceriksiz iktidarın yarattığı hayat pahalılığının faturasının dar gelirliye, emekliye çıkarılması kabul edilemez.”

 Çakırözer, verilen sözler doğrultusunda konutların 240 ay sabit ödemeyle yüzde 1 KDV oranında teslim edilmesi çağrısında bulunurken, “Konutsuz bırakılan hak sahiplerinin mağduriyeti de bir an önce giderilmelidir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cafer Tanrıverdi - 5 ay önce
Şu memlekette dikili ağacın ve ikametin yok boş konuşma nasıl beceriyor bu işleri kaç kişinin önüne geçip seçiliyorsun helel olsun. Sizde adettir zaten 7 ve 8 dönem olmadan bıramazsınız.
Avatar
Mustafa bolvadinli - 5 ay önce
Stadyum ve Karagözler Boyacıoğlu ve Yenişehir Konakları na doğru gelsin tramvay