AK Parti Nebi Hatipoğlu’nun adaylığını satın aldı

Soner Uçak yazdı...

AK Parti Nebi Hatipoğlu’nun adaylığını satın aldı
08 Aralık 2023 Cuma 17:35

Ne yalan söyleyeyim; Hatipoğlu’nun AK Parti’den Büyükşehir adayı olmasını neredeyse imkânsız olarak görenler arasındaydım.

AK Parti karşıtı bir partiden siyasete girmiş, kısa bir süre içerisinde partisinden istifa edip, AK Parti’ye geçmiş, bu nedenle pek çok tartışmanın odak noktası olmuş bir kişinin AK Parti tarafından büyükşehir belediye başkan adayı olarak bu denli hızlı bir şekilde kabul görmesi şok edici değilse de, şaşırtıcı değil mi?

AK Parti içindeki güçlü isimlerin Hatipoğlu’nun büyükşehir adaylığını kanıksamış görünmeleri, yıllarını AK Parti’ye vermiş teşkilat mensuplarının Hatipoğlu’nu yekten kabul etmeleri bir tarafa, ilçe belediyeleri konusunda da söz sahibinin yine Hatipoğlu olacağı yönündeki kesin kanının alanda hemen karşılık bulmasının tuhaflıktan saymazsak bile, aynı Hatipoğlu’nun AK Parti’nin Eskişehir’deki tek söz sahibi olduğu ya da olacağı konuşulması biraz da olsa garipsenecek bir durum değil mi?

Peki, Hatipoğlu bunu nasıl başardı?

Her şeyden önce kendisine yönelik herhangi bir hafıza oluşmasına müsaade etmedi. Oluşturduğu yoğun gündem bir önceki Hatipoğlu’nu tartışma fırsatı vermediği gibi, oluşan basıncın AK Parti’de bir Hatipoğlu patlamasına olanak sunduğunu söyleyebiliriz zannediyorum. Ayrıca Eskişehir teşkilatının önde gelen isimleri kendilerinin açamayacağı yolu, Hatipoğlu’nun açacağının, kendilerini gösteremeyeceği cesareti Hatipoğlu’nun göstereceğinin farkına vardı. Bu nedenle Hatipoğlu ile ilgili tartışmaları derinleştirmekten uzak durdular. Bu durum, Hatipoğlu’nun o sığ sularda hızlı bir şekilde ilerlemesine fırsat verdi.

Kabul edelim Hatipoğlu bu cesareti fazlasıyla gösterdi. Hatta bir sınır aşımı ile baş başa kaldığı, yaptığı işlerin cesaret sınırlarını aşıp cahillik sınırlarına uzadığına dair yorumlar yine AK partililer tarafından yapılıyor. Ancak bu yorumlar çok kısık sesle yapıldığı için Hatipoğlu’nun muhtemel büyükşehir adaylığına gölge düşürmüyor.

Ve illaki maddiyat.

AK Parti’nin Hatipoğlu’nun büyükşehir adaylığını bu denli kolay satın alması Hatipoğlu’nun satın alma gücü ile de illaki alakalıdır.

Kuruluşundan bu yana garip gurebadan daha fazla oy alan AK Parti, maddi gücün seçmenleri için ne anlam ifade ettiğini biliyor. Yoksulluğu ortadan kaldıramayacak bir politika üretilemeyecekse de servet sahibi, vicdanlı bir adayın AK parti seçmeninde karşılık bulacağı su götürmez bir gerçek.

Sonuç olarak Hatipoğlu % 99 AK Parti büyükşehir adayı gibi görünüyor. Geriye kalan kritik yüzde birlik kısmın Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözü olduğu düşünüldüğünde yüzde 99’un hiçbir hükmü kalmıyor. Yani son düzlükte Hatipoğlu bir kez daha şaşırtabilir. Bu kez aday yapılarak, değil aday yapılmayarak...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.