CHP'li Çakırözer, üniversite öğrencisinin intiharını Meclis gündemine taşıdı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Anadolu Üniversitesi öğrencisi Resul A’nın kendini asarak yaşamına son vermesini Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Çakırözer, üniversite öğrencisinin intiharını Meclis gündemine taşıdı
20 Ekim 2023 Cuma 12:36

 Anadolu Üniversitesi öğrencisi Resul A.’nın üniversite yemekhanesinde kendini asarak yaşamına son vermesi Meclis gündemine taşındı. Barınmadan okul ihtiyaçlarına gençlerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Anneler, babalar yetiştiriyor ama biz devlet olarak o gençleri koruyamıyor, yaşatamıyorsak buradan çıkardığımız bütçenin, planın, programın ne anlamı var? Gençlerine sahip çıkamayan ülke Meclis’in ayıbı” diye konuştu.

Çakırözer, Meclis’te şunları söyledi:“Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Resul isimli bir gencimiz kendini okul yemekhanesine asarak yaşamına son verdi. Arkadaşları ‘Ekonomik sıkıntıları olduğunu, para kazanmak için sürekli çalıştığını, derslere giremediğini, borçları olduğunu söylediler.’ Sosyal medya hesabındaki yoksulluk ve umutsuz tablosu da bunu teyit ediyor, diyor ki: ‘Niye yaşıyoruz ki? Her girdiğimiz markette, manavda sefilliğimiz suratımıza vuruluyor.’ Evet, maalesef Türkiye'de gençler geçinemiyor, barınamıyor, geleceğinden umutsuz. Resul'ün hayatına son verişi Türkiye'nin ayıbıdır, hepimizin ayıbıdır. Anneler, babalar yetiştiriyor ama biz devlet olarak o gençleri koruyamıyor, yaşatamıyorsak buradan çıkardığımız bütçenin, planın, programın ne anlamı var? Hepinize soruyorum. Gençlerimizi yaşatmak, barınma, geçim dertlerini çözmek bu Meclisin birinci görevi olmalıdır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.