Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü: Zaman ne getirir ne götürür bilmiyoruz

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü, gazeteciler ile bir araya geldi. Yüzügüllü, Odunpazarı Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağı yönündeki soruyu “Nasibimiz de ne varsa o” diyerek yanıtladı.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü: Zaman ne getirir ne götürür bilmiyoruz
20 Ekim 2023 Cuma 12:58

Selçuklu mirası Ulu Cami dünya tanıdı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Sivrihisar için, Eskişehir için, Türkiye için gurur. Değerlerimizi dünyaya tanıtmış olduk. Geleceğe taşımak için uğraşıyoruz.

Turizmde geldiği nokta

Geçmişten gelen değerlerimiz var. Bunları koruduk. Restore ettik. Turizme açıldı. Sivrihisar, dünyada adı bilinen bir ilçe oldu. Turizmde yeni alanlar oluştu. Dükkan sayımız artıyor. Kadın esnaf sayısı, girişimci sayısı artıyor.

Sivrihisar OSB

1998’de alınmış bir karar. Kağıt üzerinde kalmış. 2014’te kamulaştırma yaptık, yeri belli oldu., alt yapı bitti. Parselasyon bitti yüzde 85’inin tahsisi yapıldı. İki yıl sonra çalışmaya başlayacak. İstihdam artacak.

Odunpazarı Belediye Başkan Adaylığı

Şu an Sivrihisar Belediye Başkanıyım. Zaman ne getirir ne götürür bilmiyoruz. Hayırlısı diyoruz… Hizmet odaklı çalışan bir belediyeyiz. Nasibimizde ne varsa o olur diyoruz.

Bunlar güzel şeyler, gururlandırıcı şeyler. İnsanların, vatandaşların bizleri böyle güzel yerlerde görmek istemeleri bizim için çok önemli. Hiçbir zaman siyasette hesabımız olmadı. Siyaset yapmadım, hizmet odaklı çalıştım. Daha iyi nasıl hizmet ederiz. Bunu düşündük.  Demek ki halkın gönlüne girebilmişiz benim için en önemlisi bu. Ben kazanmam gereken şeyi kazanmışım. Daha ötesi yok.

İnsanın her zaman yapmak istediği şeyler vardır. Gönlünde yatan şeyler vardır. Biz bunu Sivrihisar’da başardık. Sivrihisar’ı da daha iyi yerlere götürmek için de uğraşıyoruz. İşten kaçmadık, bahane uydurmadık. Yapılmaz, olmaz demedik. Biz bunu Sivrihisar’da başardık. Olmaz denilen şeyleri ekibimle Sivrihisar’da aştık. İleride ne olur, nereye geliriz onu da zaman gösterecek.

   

Eskişehir’in ilçeleri kaderine terk edilmişti. İlçeler içi boşalmıştı… 2014 geldiğimizde yaşam şartları zorlaşan bir ilçeydi. Şu an Türkiye’nin ve dünyanın gözbebeği olan bir ilçe oldu. Ekip arkadaşlarımla ciddi çalışmalar sonunda turizmde iyi bir noktaya geldik. Bunu da OSB ile destekliyoruz. Sivrihisar’ın önü açık… Daha güzel yerlerde olacağını düşünüyorum.

Sivrihisar turizmde Türkiye’de bir noktaya geldi. Artık hedefimiz dünya… Dünyadan misafirler ağırlamak istiyoruz. UNESCO Listesi bir avantaj… Önümüzdeki günlerde dünyanın da dikkatini çekeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.