CHP'li Çakırözer: Belediyeler kreş, yurt, halk lokantası açamasın diye paket çıkardılar!

Kamu kurumlarında harcanacak kalemlerin kısılmasını öngören Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan tasarruf paketine tepki gösterdi. Çakırözer, “Tasarruf paketi memuru, işçiyi, atanamayan öğretmeni, mühendisi, sağlıkçıyı, halkçı belediyeleri vurdu. Tasarrufun faturasını fakir fukaraya, CHP’li belediyelere kestiler. Bu paket belediyeler halkın derdine derman olamasın paketidir. Belediyeler kreş açamasın, yurt açamasın, halk lokantası açamasın paketidir! Hayat pahalılığı altında geçim mücadelesi veren emekçiyi yok sayma paketidir. Tasarruf yapacaksanız işe önce yazlık kışlık saraylarınızdan, 13 makam uçağınızdan, korumalarınızdan başlayın” dedi.

CHP'li Çakırözer: Belediyeler kreş, yurt, halk lokantası açamasın diye paket çıkardılar!
14 Mayıs 2024 Salı 15:36

CHP’li Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” adı altında açıklanan tasarruf paketine yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

“ÖNCE SARAYLARINIZDAN TASARRUF YAPIN!”

Çakırözer yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kamuda tasarruf paketini açıkladılar. Yerel seçim yenilgisini tasarruf diye ‘halka, belediyelere’ kestiler! Geçmediğimiz köprüler, uçmadığımız havaalanları için yandaşa peşkeş çektikleri kamu ihalelerinden, büyük şirketlerin vergi borçlarından, kışlık yazlık saraylardan bir adım geri durma yok! 40 saniyede bir asgari ücret, dakikada 23 bin lira harcayan Erdoğan'ın Sarayı yok! Ne var? Memurun servisi var, lojmanı var! Milyonlar iş, aş ararken kamuda personel alımında sınırlama var. Atama bekleyen öğretmenlere, mühendislere, sağlıkçılara hayal kırıklığı var. 31 Mart’ta birinci olan CHP’li halkçı belediyeleri, milyonlarca vatandaşı cezalandırma var! Belediyeler kreş açmasın, yurt açmasın, kent lokantası açmasın diye paket açıkladılar! Tasarrufun faturasını işçiye, memura, emekliye, fakir fukaraya kestiler! Bu paket belediyeler ‘iş yapamasın, vatandaşın derdine derman olamasın’ paketidir! Evet tasarruf gereklidir, yapılmalıdır ama israfı bitirmek için işe önce Saray'dan başlayın! Yazlık kışlık saraylarınızdan 13 makam uçağınızdan tasarruf yapın.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cafer solgun - 2 ay önce
Cevapsız Sözde milletvekili İBB tek bürünün İtalya'ya götürdüğü yandaş gazetecinin 75 gazetecisinin ımdb'ye maliyeti ne kadar faturası ne kadar onu da bahsetsene bahsedemezsin Çünkü sen de o edeb ahlak karakter şeref yok
Avatar
Cafer Tanrıverdi - 2 ay önce
Çakırozer ufak şeylerle meşgul olma şehir için birşeyler ücrette görelim. Şu memlekette dikili bir ağacın olsun. Daha ikametin bile yok