Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Çelik: Toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hiçbir tasarruf tedbiri alınmamalıdır

Eczacılar Odası 185. Yılını kutladı. Vilayet meydanında yapılan basın açıklamasında Eskişehir Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Çelik, ilaç tedariğine ilişkin soruNları anlatırken, “Enflasyon hedeflerini tutturmak adına toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hiçbir tasarruf tedbiri alınmamalıdır” dedi.

Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Çelik: Toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hiçbir tasarruf tedbiri alınmamalıdır
14 Mayıs 2024 Salı 15:55

9. Bölge Eskişehir Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Çelik, Türk Bilimsel Eczacılığın 185. yılı nedeniyle Vilayet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. “Türk Eczacıları Birliği olarak Bölge Eczacı Odalarımız, Eczacı Kooperatiflerimiz, eczacılık fakültelerimiz ve kamuda, sanayide ve eczanelerinde görev yapan 50 bini aşkın meslektaşımız ile birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz” diyen Çelik, açıklanan tasarruf tedbirleri ile de konuşurken hükümeti uyardı:

Geri ödeme kapsamında yer alan ilaçlarda kısıtlamalara gidilmesi,

- Hastalarımızın cebinden çıkacak ilaç fiyat farklarının daha da artması,

- İlaç yoklukları ve ilaca kısıtlı erişim sorunları,

-  Yeni keşif - yeni nesil ilaçların ülkemizde erişime açılamaması ve hastalarımızın yeni tedavi olanaklarından faydalanamamaları,

-  Yarım kalan tedaviler nedeni ile oluşan yeni komplikasyonların hasta güvenliğini ve sağlık bütçelerini daha fazla tehdit etmesi şeklinde özetlenebilecek pek çok istenmeyen sorunla mücadele ediyoruz.

Bir süredir gündemde olan kamudaki tasarruf tedbirlerine ilişkin çalışmaları mali disiplinin sağlanması, yüksek enflasyonun dizginlenmesi açısından gerekli buluyoruz. Sosyal güvenlik açıklarını kapatmak, enflasyon hedeflerini tutturmak adına toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hiçbir tasarruf tedbiri alınmamalıdır. Halk sağlığını koruma gayretindeki bir meslek grubunun temsilcileri olarak bu uyarıyı yapmayı görev biliyoruz ve diyoruz ki; sağlıktan tasarruf olmaz.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.