CHP Eskişehir Milletvekilleri TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile emeklilerin sesi oldu

Eskişehir ve Ankara’dan emeklilerle birlikte TBMM’den iktidara seslenen CHP Milletvekilleri, “Bu ülkeyi yönetenler utanmadan, sıkılmadan 2024 yılının ‘emeklilerin yılı’ olacağını ilan etti. Ama emeklilerimizin sefalet yılı olacak. Emeklilerin bir dakika bile dayanacak durumu, gücü, takati yok. Milyonlarca emeklimizi açlığa, yoksulluğa mahkum etmeyin! Emeklilerimizin feryadını, taleplerini duyun” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekilleri TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile emeklilerin sesi oldu
17 Ocak 2024 Çarşamba 18:17

“2024 EMEKLİLER İÇİN ÖLÜM YILI OLACAK”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığında TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir ve Ankara şubelerinden emeklilerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024'ü Emekliler Yılı ilan ederek açıkladığı zam oranlarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ek yüzde 5 oranında artış yapıldığını açıklarken, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkardıklarını söyledi.

Emekliler Eskişehir ve Ankara’da emeklilerin taleplerine ilişkin hazırladıkları dilekçeleri TBMM’de CHP’li vekillere teslim etti. TBMM’de emekliler adına konuşan Tüm Emeklilerin Sendikası üyesi Ayşe Akgül, emeklilerin taleplerine ilişkin şunları söyledi:

 “TBMM’ye sesleniyoruz: Önümüze gelecek yüzde 5 artış yükseltilmelidir. Maaş bağlama sistemi değiştirilmelidir. En düşük emekli maaşı işe yeni başlamış en düşük memur maaşına eşitlenerek sistem kurulmalıdır. Prim günü, prim miktarı ve eğitim kriterleri değerlendirilerek emeklilere adil maaş bağlanması sağlanmalıdır. Bunlar, emeklilerle yaptığımız toplantılar sonrası ortaya çıkan taleplerimizdir. Yüzde 5 zam verilmiş gibi yapılıyor, biz bunu asla kabul etmiyoruz. Bunun hesabını da sandıkta soracağız. 2024 yılı ‘emeklilerin yılı’ olarak ilan edildi. Aslında 2024 yılı emekliler için ölüm yılı.”

“EMEKLİLERİN BİR DAKİKA BİLE DAYANACAK GÜCÜ YOK”

CHP Eskişehir Milletvekilleri ile Meclis’te konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP olarak emeklilerin haklı taleplerinin sesi ve takipçisi olacaklarını dile getirdi. Başarır, “Saray, Cumhurbaşkanı; ‘Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz’ dedi. Ve yüzde 5 ek zam yaptı bir lütuf gibi. Bu utanç verici bir durumdur. Sarayın 1 günlük harcaması 33 milyon lira. Ben, buradan sormak isterim: Fedakarlık yapmak isteyen emekliler mi, Beyefendi mi olmalı? Emeklilerin bir dakika bile dayanacak durumu, gücü, takati yok. Bu ülkeyi yönetenler utanmadan, sıkılmadan 2024 yılının ‘emeklilerin yılı’ olacağını ilan etti. Ama olsa olsa görüyoruz ki emeklilerimizin sefalet yılı olacak. Toplum nezdinde beş para değeri olmayan itibarınızdan ve itibarınız için yaptığınız harcamalardan feragat edin” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.