ÇGD’den Abdullah Yeşilkaya’ya kınama

Eskişehir Çağdaş Gazeteciler Derneği basın açıklaması yaparak Abdullah Yeşilkaya’yı kınadı.

ÇGD’den Abdullah Yeşilkaya’ya kınama
08 Eylül 2021 Çarşamba 13:48

ÇGD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Eskişehir sokaklarında, kurumlarında “gazeteci” sıfatıyla gezen Abdullah Yeşilkaya isimli şahsın ÇGD Yönetim kurulu üyemize karşı başlattığı linç kampanyasını kabul etmiyoruz.

Eskişehir’de gazetecilik mesleğini onuruyla yürüten kişileri sık sık hedef almasıyla bilinen, kurumlara kendini gazeteci olarak tanıtan Abdullah Yeşilkaya’nın son yaptığı haddini aşmıştır. Eskişehir’de uzun yıllardır çalışan kadın gazetecimize karşı başlatılan linç girişimi ahlaki ve etik değerlere uygun olmamasının yanında suçtur.

Gazetecinin görevinin “eleştirmek” olduğunu unutan ilgili şahıs kadın gazetecinin kendi sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği yorumların ekran görüntüsünü alarak özel hayatına müdahale etmiştir.

Üyemizin fotoğrafının da bulunduğu paylaşımda ağza alınamayacak sözler de bulunulmuş, hareket edilmesi için de zemin hazırlanılmıştır.

İftiradan yola çıkarak hakaret içerikli karalama kampanyası ile kendisini var etmeye çalışan bu kişinin son yaptığı rezalete artık sessiz kalınmayacaktır.

Buradan Eskişehir’deki kurumlara da sesleniyoruz.

Bu kişinin hiçbir basın toplantısına davet edilmemesi çağrısında bulunuyoruz. Bu kişi gazeteci değil kişilerin özel hayatları üzerinden kendini var etmeye çalışan provokatördür.

Basın toplantısında ilgili şahıs görüldüğü an protesto edeceğimizi, ilgili kurumların haberlerini girmeyeceğimizi de buradan duyuruyoruz.

Abdullah Yeşilkaya’nın son yaptığı rezaleti yanına bırakmayacak, gerekli hukuki süreç de başlatılarak hakkımız sonuna kadar aranacaktır.

Saygılarımızla…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.