ÇED toplantısında CHP'li vekile hakaret

KOZA Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine yapılacak olan Kaymaz Altın ve Gümüş Madeni 3. Kapasite Artışı ile İlave Maden Atık Depolama Tesisi Projesi, ÇED bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı öncesi ve sonrasında yaşanan gerilim sırasında Kent Konseyi başkanı Nuray Akçasoy’un üzerine yüründü. İşletmenin bir diğer yetkilisi ise CHP Milletvekili Süllü’ye “ahlaksız kadın” ifadelerinde bulundu.

ÇED toplantısında CHP'li vekile hakaret
29 Nisan 2022 Cuma 17:00

ÇED toplantısına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hikmet Çelik, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Eskişehir Barosundan Avukat Hüseyin Akçar, Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Sadık Yurtman, Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Muharrem Şenel,mahalle sakinleri ve KOZA Altın İşletmeleri çalışanları katıldı.

Vatandaş istemiyor
ÇED toplantısında ilk olarak açılacak 3. Depolama tesisi ile ilgili bilgi verildi. Daha sonra vatandaşlara söz verilen toplantıda mahalle sakinlerinden Reha Öner, “Ya topluca kaldırın bu Kaymaz’ı ya da topluca bir katliam yapın. Biz de rahat edelim. Kesinlikle bu zamana kadar altın madeninin bir faydasını görmedik. Ben burada bunu istemiyorum. Kanserojen maddesi var. Devletimiz tarafından buraya kontrole gelinmedi. Bunun hayvanlara, bitkilere ne zararı var” dedi. Hikmet Çelik de bunun doğru olmadığını ifade etti.

Şirket kendini savundu
Daha sonra söz alan KOZA Altın İşletmeleri Müdürü Kemal Öcal, “Buraya neler yaptığımızı herkesi biliyor. 216 tane personelimiz çalışıyor. Yüzde 95’i yerlidir. Burada personel de var ailesi de var. Biz uluslararası standartların üzerinde çalışıyoruz. Bu sözler bize vefasızlıktır. Okullar, yollar, camilerin ihtiyaçları hepsini biz karşılıyoruz. Biz 6 aydır buradayız. Sizin gibi 2 ay gelip gitmiyoruz” diye konuştu. Bu esnada konuşmaya başlayan ve yapılan çalışmaların doğaya ve insan sağlığına zararlı olduğunu söyleyen Hüseyin Akçar’a tepki gösteren Kemal Öcal, Akçar’ın susmasını istedi.

Süllü'ye hakaret
Yapılan karşılıklı konuşmaların tartışmaya dönmesiyle ortalık bir anda karıştı. Toplantıya katılan KOZA Altın İşletmeleri’nde Müdür Yardımcısı olan Osman Şefik. Karlıdağ İsimli vatandaş, Jale Nur Süllü’ye “Ahlaksız kadın” diyerek, hakaret etti. Jale Nur Süllü ise yaşanan olaya tepki göstererek, hakaret eden şahsın gözaltına alınmasını istedi.

Akçasoy'un üstüne yürüdüler
Açılan depoda Çanakkale’den getirilen 25 ton maden cevherlerinin 90 araçla Kaymaz’a getirileceğini söyleyen Akçasoy’a da tepki gösteren işletme çalışanları, Akçasoy’un üzerine yürüdü. Yaşanan tartışmanın büyümesi nedeniyle Hikmet Çelik, toplantının sona erdiğini duyurdu.

ÇED yapıldı
Yaşanan tartışmaların ardından ÇED bilgilendirme toplantısı yapıldı olarak kabul edildi ve toplanan vatandaşlar dağıldı. Jale Nur Süllü, ÇED toplantısı esnasında kendisinin üzerine yürüyen ve "Ahlaksız kadın" diyen kişiden şikayetçi oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.