Süllü ve Akçasoy yaşananları anlattı

Kaymaz'da düzenlenen ÇED bilgilendirme toplantısında CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü hakarete uğrarken bazı şirket çalışanları Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy’un üzerine yüründü. Her iki isim yaşananları anlattı.

Süllü ve Akçasoy yaşananları anlattı
29 Nisan 2022 Cuma 18:36

Jale Nur Süllü: Provokasyon için geldiler amaçlarına ulaştıklarını düşünmesinler

Bilgilendirme toplantısında kendisine firma yetkilisi tarafından hakaret edilen CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, yaşananları anlattı. Sözlerine yaşananların Kaymaz’da yapılmak istenen şeyleri gölgelememesi gerektiğini belirterek başlayan  Süllü  “Herşeyden önce şunu belirtmek istiyorum. Yaşanan bir olayın öznesi olmam önemli değil. Evet, böyle bir hakarete uğradım ancak önemli olan benim değil herhangi bir vatandaşa bu şekilde yaklaşabilen bir zihniyetin orada var olması. Oradaki mevzu neydi; Kaymaz ve çevresine yapılacak olan zararın önüne geçmekti. Bilgi edinmekti. Ancak en başından beri toplantıda yer alan bazı kişilerin ve firma yetkililerin tavrı ciddi provokasyon kokuyordu. Olayı abartan bir firma yetkilisi vatandaşları azarlayınca uyarıda bulundum. İnsanların rahat bir şekilde şikâyetlerini dile getirmesi gerektiğini belirttim. Sonra yaşananlar ortada…

 Ne yani, şimdi vatandaş bilgilendirilmiş mi oldu? Biz biliyoruz ki; sadece Kaymaz’dan çıkan madenler değil bundan sonra diğer şehirlerden gelecek olan madenlerde Kaymaz’da işlenecek. Kimse kaos yaratarak bu durumu oldu bittiye getiremez. Oradaki vatandaşların isteği yönünde çevrenin ve doğanın zarar uğratılmayacağı bir şekilde adım attırmak için elimizden geleni yapacağız. Ben yaşananlar ile ilgili olarak suç duyurusunda bulanacağım. Ancak bu şahsi bir mevzu olduğu için değil, insanlara nasıl davranılması gerektiğini bilmeleri için elimden geleni ardıma bırakmayacağım. Yok öyle; bir güce sırtını yaslayıp önüne gelene bağırıp çağırmak" dedi. 

Akçasoy:  Bilgilendirme değil azarlama toplantısına döndü

Yaşanan itime ve kakışmaların arasında yer alan bir diğer isim olan Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ise, yaşananların bir bilgilendirme toplantısında çok daha başka bir yere evirildiğini belirterek şöyle konuştu:  “O toplantıda iki vatandaşın çıkıp yaşadıkları çevresel sorunları anlatmasına tahammül edemeyenleri görenler, “bunlar cesareti nereden buluyor” diye soruyor. Oysaki ortada cesaret falan yok ciddi bir saygısızlık var. Oradaki insanlar, hayvanlarının öldüğünden, ağaçlarının kuruduğundan bahsediyorken eline mikrofon alan firma yetkilisi herkesi azarlıyor. Bilgilendirme toplantısı adeta vatandaşı azarlama toplantısına döndü. Nur Hanım’da bu arada hakarete uğruyor. Yaşananlar bu şehrin kaldırabileceği şeyler değil. Bilgilendirme toplantısı yapıldı zannediyorlar. Oysaki söylediklerimizin hiç biri kayda geçmedi. Gerekli olan tüm itirazları yapacağız. Oraya şirket çalışanlarından oluşan 30 40 kişilik grup ile toplantıya katılıp, toplantıda kaos yaratmak, vatandaşların ve bizlerin şikayetlerine kulak asmamak ne zamandan beri bilgilendirme toplantısı oluyor. Biz gerekli olan tüm itirazları yapacağız. Bugün yaşananlar ne kadar kötü görünse de Kaymaz halkının hakkını ve Eskişehirimizin doğal yaşamı ile çevresini korumak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.