CASSABA MODERN HEYKELLERİ AÇILDI

Eskişehir’in yeni Yaşam ve Eğlence Merkezi Cassaba Modern, heykelleri düzenlenen törenle açıldı

CASSABA MODERN HEYKELLERİ AÇILDI
04 Mayıs 2019 Cumartesi 18:38

CASSABA MODERN HEYKELLERİ AÇILDI
İlgili Galeriye Git

Heykeltraş Serdar Tekebaşoğlu tarafından Cassaba Modern için özel olarak yapılan heykeller düzenlenen törenle açıldı. Açılış öncesi yürüyüş yapıldı. Kılıçoğlu Plaza önünde başlayan yürüyüş bando eşliğinde marşlar söylenerek açılışın yapılacağı alana kadar devam etti.

Heykel açılışına Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda davetli katıldı.

-Eskişehir’in de Cassaba Modern’i var

Açılışta konuşan Cassaba Modern kurucusu Müpasan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Zaim Buyan, “Türkiye’nin Eskişehir’i var. Eskişehir’inde bundan sonra Cassaba Modern’i var. Türkiye’nin ve şehrimizin önemli markaları burada. Şehrin yeni yaşam merkezinde sizlerle buluşmakta. 23 markayız. Görüşmelerimizin sürdüğü işletmeler var” dedi.

-Türkiye’de ilk Eskişehir’imize kazandırdık

Buyan heykellerin çok yeni bir teknikle yapıldığını ve Türkiye’de ilk olduğunu ifade ederek, “3 yıl önce sanat ve tasarım atölyemizi kurduk. Dünyada çok yeni teknikle yapılan bu eserleri Türkiye’de ilk Eskişehir’imize kazandırdık” diye konuştu.

-Şehre estetik ameliyatı yaptık

“Şehre estetik ameliyatları yaptık” diyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “20 yıl süren mücadelenin sonunda bizim şehre estetik ameliyatları yaptık.  Eskişehir’e gelecek insanların Eskişehir’den bir anıyı albümlerine koyabilmek için ne yaparlar diye düşündüm. Yurtdışına giden insanlar oradaki birtakım sembollerin fotoğraflarını çekerler bunlar genellikle heykellerdir. Ya da köprülerdir” dedi.

-Heykellerin put sayıldığı…

Heykel sanatının ihmal edildiğini söyleyen Büyükerşen, “Heykel sanatı Osmanlı’dan bu yana ihmal edilmiş bir sanattır. Resminde günah sayıldığı, heykellerin put sayıldığı bir toplumda nasıl olduysa  minyatürcüler çıkmıştır. Her biri tarihi eser olarak kitapları süslüyor” diye konuştu.

-Şehre kazandırdığımız heykeller eğitici

Büyükerşen şehre kazandırdıkları heykellerin eğitici olduğunu belirtti. Büyükerşen yaptırdığı heykellerin bazı sanatçılar tarafından eleştirildiğini aktardı.

- Binalarda siluet yok

Büyükerşen Tepebaşı’ndaki binaları beğenmediğini ifade ederek,  “Bina değişikliklerin büyük bir bölümü Odunpazarı’nda Kazım gelinceye kadar yoktu. Turizmle ilgili kısımlarına daldı. Modern çok projeler yapacaktır. O yüzden inşaat sektörü Tepebaşı’na kaydı.  Ben bu binaları eleştiriyorum, siluet yok. Kimi 10 kat kimi 8 kat. Allah’tan çağdaş inşaat malzemelerinin kullandığı döneme rastladık. O yüzden cepheler bir başka oldu.  Estetik kurulu kurduk belediyede cephelere karışıyoruz. Hilton Oteli’nin sahibi otelin dışını kapkara  kapladı. Onun için 18 bin lira ceza ödedi belediyeye” dedi.   ” dedi. Büyükerşen Cassaba Modern’i çok beğendiğini ve birçok Avrupa ülkesinde böylesine bir tesisin olmadığını aktardı.

Açılışta  ayrıca Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından heykellerin açılışı gerçekleşti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.