BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ilk toplantısı Figen Kahya başkanlığında toplandı.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
11 Ocak 2021 Pazartesi 16:59

Opera binasında sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde yapılan meclis oturumunda 36 konu gündeme geldi.

Mecliste Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. 

CHP’den Aydın Ünlüce, Mustafa Önder, İbrahim Arslan, AK Parti’den Orhan Durmuş ve Özlem Yalçın seçildi. 

Öte yandan 2021 yılının tatil ayı olarak da Ağustos olarak belirlendi. 

Koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektörde çalışan tüm personellerin belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri ve tramvaylardaki toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlandırılması da yine oy birliğiyle meclisten geçti. 

İlgili maddelerin görüşülmesinin ardından, diğer maddeler ise komisyonlara havale edilerek meclis oturumu sonlandırıldı.

Gündem dışı söz alan AK Partili Murat Özcan, kuraklık sorununa dikkat çekerek, “Yağış oranlarında büyük düşüş var. Su kaynaklarında çok azalma var. Kuraklıktan dolayı belediyenin kullanma suyu ile ilgili acil bir eylem planı var mıdır? Bunu sormak istiyorum” diye sordu.

96 belediye aracının da belediye tarafından hurdaya ayrıldığını ifade eden Özcan, “Buradaki teknik ve bürokrat sıkıntı nedir? Bu araçlar konusunda detaylı bilgi almak istiyoruz” dedi.

Su ile ilgili çalışmaların olduğunu ifade eden Başkan Vekili Figen Kahya, Cuma günü daha net bilgi yapılacağını aktardı. 

Konuşmaların ardından oturum Cuma günü yeniden toplanmak üzere sonlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.