BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 60 MİLYON TL KREDİ ÇEKECEK

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi cari harcamalar için 60 milyon TL kredi çekecek.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 60 MİLYON TL KREDİ ÇEKECEK
20 Haziran 2019 Perşembe 18:26

Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında cari harcamalar için 60 milyon TL kredi çekilmesi için Başkan Yılmaz Büyükerşen'e yetki verilmesi görüşüldü. Kredi talebine AK Parti grubu itiraz etti.  Konu hakkında konuşan AK Partili Orhan Durmuş, harcama yerinin net olmaması ve proje odaklı olmayışından dolayı kredi talebine ret oyu verdiklerini söyledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 6 aydır Maliye Bakanlığı ve İller Bankası gelirlerinin eksik geldiğini ifade ederek, "6 aydır eksik gelmektedir. Bu ay İller Bankası 30 milyon TL eksik yolladı. Cari açığı kapatmak için bu kredi şart. Türkiye bir krizden geçiyor. Gerekli vergiler toplanmıyor. Döviz ve akaryakıt aldı başını gidiyor. Esnafa borcumuz var. Sıkıntıdayız. Düşünceli hareket etmeliyiz.  Kredi çekip piyasayı rahatlatmak istiyoruz. Bankalar kredi de vermiyor. Kredi bulabilecek miyiz? O da şüpheli" dedi.

Konuşmaların ardından ilgili madde oyçokluğuyla kabul edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.