Büyükerşen: Vatandaşın elektriği ucuza gelecek

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Yılmaz Büyükerşen, yeni dönem projelerini açıkladı. Büyükerşen yeni tramvay hatlarının yanı sıra çatılara güneş enerjisi konarak vatandaşların elektrikten daha ucuza faydalanmasını yönünde adım atacağını belirtti.

Büyükerşen: Vatandaşın elektriği ucuza gelecek
07 Aralık 2023 Perşembe 13:16

Büyükerşen Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada, "Allah bana bir fırsat verdi, yaptığım kamu görevlerini sürdürülebilirlikle sağladım. Sürdürülebilirlik de bir proje bitiyordu başladığım başka bir proje ‘onu da bitirelim’ diyordu. Şimdi de var. Örneğin elektrik enerjisi üretiminde yönetmelik değiştirmek istiyorum. Çatıların üstündeki kiremit bitkisel topraklardan yapılır ve o toprak ziyan olur. Aslında çatıların kaplamasının baştan aşağı güneş kolektörleri ile döşenmesini planlıyorum. Bunun için yönetmelik değişikliği yapmak istiyordum. Vatandaşın elektriği ucuza gelecek, elektrik üreteceğiz hem de bunları yapanları teşvik etmek için de belki bazı konularda indirim yapacaktım. Vatandaştan aldığım şeylerden paralarla teşvik etmek istiyorum.

- Hava alanında sivil havacılık okulunun olduğu yere tramvay götürmek istiyordum. Oradan şehrin kuzey yönlerinde tramvay tamamlanmış olacak. Hafif raylı sistemle tramvay ulaşımı sağlanacak" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ekk - 5 ay önce
artık sıvıyor tranwayın ekmeği bitti
Avatar
Gürsel Gülerşen - 5 ay önce
Bitkisel topraktan kiremit yapılmaz.
Avatar
Y.Kenan - 5 ay önce
Önemli bir proje,yola devam.Sağlıklı uzun ömürler dilerim.
Avatar
Cafer Tanrıverdi - 5 ay önce
Bunu neden yirmi sene önceden düşünmedin. Göz boyama hoca yeter artık yerini gençlere bırak, bu memlekette gençler güzel işler yapıyor. Koltuk sevdasını bırak
Avatar
muhafız - 5 ay önce
yapacaktım edecektim 25 yıldır yapılmayan şimdiden sonra garantisi ne 2 dönemdir çalışan bir belediye göremedim otagar yolundaki tranvay hattı nezaman yapıldı ne zaman faliyete geçeçek söylesinler oradan başlayalım