Büyükerşen: Sanata ve sanatçıya olan desteğimiz artarak devam edecek

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği'nin (BRHD) 52. Yıl Sergisi Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde açıldı. Sergi programı kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e “Sanata Katkı Ödülü” verildi.

Büyükerşen: Sanata ve sanatçıya olan desteğimiz artarak devam edecek
04 Aralık 2022 Pazar 14:14

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği'nin 52. yıl büyük sergisi Ankara'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapıldı. Prof. Dr. Mehmet Haberal, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, milletvekilleri ve sanatseverleri buluşturan sergide, sanata katkı ödülüne Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen layık görüldü. Büyükerşen'e ödülünü Prof. Dr. Mehmet Haberal verdi.

185 sanatçının eserinden oluşan Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği'nin 52. yıl büyük sergisinde ödül almanın gururu yaşadığını belirten Başkan Büyükerşen, “Benim için çok özel ve değerli bu ödül dolayısıyla Dernek Başkanı Güzin Arısoy ve tüm dernek üyelerine teşekkür ediyorum. Sanata ve sanatçıya olan desteğimiz artarak devam edecek.” dedi.

BRHD Başkanı Güzin Arısoy da konuşmasında, ''Sanat dünyamızın değerli ressam ve heykeltıraşlarının bir araya geldiği 52 yıl sergimizde, sanata katkılarından dolayı, başarılı kamu biyografisi, sanatçı kişiliği, kent planlama konusundaki hassasiyeti ve bu istikamette ülkemize kazandırdığı değerli çalışmaları nedeniyle 'Sanata Katkı Ödülü'nü Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e vermekten büyük mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu. Törende ayrıca ''Onur Ödülü''ne layık görülen Sanatçı Prof. Dr. Hasan Pekmezci'nin rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı sergide ödülü öğrencisi Ressam Mehmet Ali Doğan'a verildi.

Ödül töreninin ardından davetliler açılışı yapılan sergiyi birlikte gezdiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.