Büyükerşen: Hayatımın en gurur duyduğum, en mutlu olduğum anını yaşıyorum

Büyükerşen’in kurduğu Anadolu Üniversitesi İÇEM’den mezun olan ve doğuştan işitme engelli bir birey olarak Türkiye’de ilk kez mühendislik alanında doktorasını tamamlayan Burak Uyanık, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Büyükerşen, “Hayatımın en gurur duyduğum, en mutlu olduğum anını yaşıyorum.” dedi.

Büyükerşen: Hayatımın en gurur duyduğum, en mutlu olduğum anını yaşıyorum
30 Kasım 2023 Perşembe 15:30

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e yönelik ziyaretler sürüyor. Bu kapsamda Başkan Büyükerşen’in akademik yaşamı sırasında kurduğu Anadolu Üniversitesi kurduğu İşitme Engelli Çocuklar Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (İÇEM) mezunu olan bilgisayar mühendisi Dr. Burak Uyanık ve eşi Gizem Son Uyanık, Büyükerşen’i makamında ziyaret etti.

23 Kasım’da Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı’nda doktora tez savunma sınavını başarıyla tamamlayan ve Türkiye’de ilk kez doğuştan işitme engelli bir birey olarak mühendislik alanında doktor unvanını alan Burak Uyanık, kendisine bu yolu açan Büyükerşen’e teşekkür etti. İÇEM ile başlayan eğitim hayatında TÜBİTAK projelerinde de çalıştığını belirten Dr. Uyanık, “İÇEM ile başladığım eğitim hayatımda bugün doktorasını yapmış bir bilgisayar mühendisi olarak karşınızdayım. Size çok teşekkür ederim Hocam.” dedi.

Bu sözler karşısında duygulanan Büyükerşen, “Benim en gurur duyduğum, en sevindiğim anlardan biridir şu an. Hayatımın en mutlu dakikalarını yaşıyorum. Benim kurduğum İÇEM’de eğitim alıp yetişen işitme engelli bu yakışıklı delikanlı, sadece mühendislik tahsili yapmakla kalmayıp doktorasını da yaptı. Bundan daha büyük bir sevinç vesilesi olabilir mi? Çok duygulandım, çok mutlu oldum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dr. Burak Uyanık, Büyükerşen’e kendisinin yaptığı ve içerisinde İÇEM’in binası ile Atatürk portresinin olduğu teraryum hediye etti. Gizem Son Uyanık da kaleme aldığı “-2’den Başlayan Hayat” adlı kitabını imzalayarak Büyükerşen’e takdim etti.

Büyükerşen’in de çeşitli hediyeler takdiminde bulunduğu ziyaret çektirilen fotoğrafla tamamlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ILYAS GUNAYDIN. - 5 ay önce
KUTLARIM SAYIN BASKAN ,BUYUKERSEN... KUTLARIM SAYIN UYANIKLAR, ONUNUZ AYDINLIK VE DOGRULUK OLSUN.. MUSTAFA KEMAL ATATURK, ONDERINIZ OLSUN.
Avatar
Fidan Cabar - 5 ay önce
Bende Anadolu üniversitesinde okumaktan Büyükerşeni tanımaktan Rektörümdü o zaman hep gurur duyuyorum teşekkürler iyi varsınız sevgili başkanım
Avatar
Tülay Alpseymen - 5 ay önce
Harika.... duygulanmamak elde değil...
Avatar
Serhat baysal - 5 ay önce
Çok güzel bir duygu böyle başkanlar birdaha gelmez kıymetini bilmek lazım herzaman