Büyükerşen: Alpu ovası dahil tarım arazilerinde spekülasyon yaparak!

Büyükşehir Belediye Meclisi Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan’ın URAYSİM hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna Yılmaz Büyükerşen, “Alpu ovası dahil tarım arazilerinde spekülasyon yaparak kendilerine yeni bir sanayi odası hevesinde olanları, kendilerine ait sanayi bölgesi kurmak isteyenleri gazetelerde görüyorum. Ben sesimi çıkarmamaya, herkesle iyi geçinmeye gayret ederim ama kırmızı noktayı vurdum mu sonu da getiririm” dedi.

Büyükerşen: Alpu ovası dahil tarım arazilerinde spekülasyon yaparak!
09 Mart 2021 Salı 20:20

Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleşen meclis oturumunda 17 konu gündeme geldi. Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan AK Partili Murat Özcan, pandemide Eskişehir halkını uyardı, hijyen konusuna daha fazla önem vermesini istedi. Herkesin dikkatli olmasını söyleyen Özcan, “Esnafın yüzü biraz güldü. Yoksa kısıtlamalar gelebilir. Daha dikkatli olalım” dedi. Uraysim projesi hakkında Büyükerşen’in görüşünü merak ettiğini soran Özcan, “Tarım konusuna da elbette çok önem veriyoruz. Tarım arazilerine doğru ilerleyen imar planları var. Bu bahsettiğimiz yer olmazsa neresi olacak? Tartışmalar kişisel, siyasi olmaktan çıkarılıp şehrin menfaatine yönelik adımlar atılmalı. Eğer bu proje giderse şehir için büyük kayıp olacaktır” dedi.

Otobüs konusunda 40 aracın kayıp olduğuna yönelik eleştirilere yanıt veren Başkan Büyükerşen, “Envarterde gözükmeyen 90 araç bizden önceki dönemlerde olan sorunlardır. Çamurlu iftiraları atmaya çalışan bazı kişiler var. Bizde bütün araçlar kayıtlıdır. Emniyete sormamış nerede bu arabalar diye. Bunlar zorla yaratılmak istenen bir iftiradır. Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını lekelemek isteyen açık iftiradır. Bizden önceki dönemlerde sorulması gerekenlerin hesabı bizlere sorulmaktadır” dedi.

Eskişehir’de bir bölgeye kaçak yapı yaptırdığına yönelik iddialara da yanıt veren Büyükerşen, “Bir arkadaşı görevlendirmiştim. Çevre ve şehircilik il müdürlüğü kaçak villası var diyerek dava ediyor. Bu villa yanlış beyandan dolayı savcılığa intikal ediyor. Yanlış beyandan dolayı hükmün ertelenmesine karar verildi. Benim hatam var. İlgilenmedim. Peşini bırakmamam lazımdı. Tepebaşı Belediyesinden ruhsatı aldım” dedi.

Büyükerşen ardından aldığı ruhsatı meclis üyelerine göstererek, “Bunu siyasi malzeme yapacaklarını benim bilmem lazımdı. Düşünemedim. Bunca yıldır benim başkanlığımda böyle bir istismar da bulunmayacağımı herkes bilirler ama varsın olsun. Bundan sonra ne derseniz deyin. Siyasetçi arkadaşların işine yarayacaktır elbet” ifadelerini kullandı.

Uraysim Projesi ile ilgili de konuşan Büyükerşen, “Alpu ovası dahil tarım arazilerinde spekülasyon yaparak kendilerine yeni bir sanayi odası hevesinde olanların kendilerine ait sanayi bölgesi kurmak isteyenleri gazetelerde görüyorum. Kendisi kaçak yapı yapar ama sanayi kurulmasını istemez. Onlarla hesaplaşacağız sonra. Ben sesimi çıkarmamaya, herkesle iyi geçinmeye gayret ederim, ama kırmızı noktayı vurdum mu da, sonunu getiririm” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.