Bu yollar ömrümüzü tüketti

Eskişehir güne çok acı bir haber ile uyandı. Ölüm yolu olarak da bilinen Seyitgazi Kırka yolunda 4 kişinin hayatını yitirdiği trafik kazası şehirde şok etkisi yaratırken, gözler bir kez daha iktidara çevrildi.

Bu yollar ömrümüzü tüketti
07 Mart 2022 Pazartesi 12:14

Eskişehir’in yıllardır gündeminde ciddi trafik kazaları ile yer alan ve çok sayıda vatandaşın hayatına mal olan  Seyitgazi Kırka yolu bugün 4 canı daha aldı. Her seçim döneminde gündeme gelen ölüm yolunun iyileştirilmesi için gözler bir kez daha iktidara çevrilirken, AK Parti genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın birkaç gün önce Eskişehir’de sarf ettiği sözler akıllara bir kez daha geldi. Binali Yıldırım, AK Parti Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşma esnasında bir vatandaşın Seyitgazi Afyon yolunu hatırlatması üzerine “ömür biter yol bitmez” yanıtı vermişti.

Büyükerşen’den tepki

4 cana mal olan trafik kazası sonrasında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Eskişehri Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Bir türlü genişletme çalışması yapılmayan Seyitgazi yolu can almaya devam ediyor. Seyitgazi - Kırka arasında meydana gelen trafik kazasında 3 vatandaşımızı kaybettik. Elim kazada hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum.

Ayrıca kazaya müdahale için olay yerine giden itfaiye aracımızın da yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak takla attığını üzüntüyle öğrendim. Yaralı personelimiz İsmail Çakmak ve Ahmet Çakır ile diğer kazada yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Ölüm yolu olarak nitelendirilen ve onlarca yurttaşımızı kaybettiğimiz bu yol ivedilikle bölünmüş yol haline getirilmelidir. Bu konuda tüm ilgilileri acilen göreve davet ediyorum. Artık bir canı daha bu yol yüzünden kaybetmek istemiyoruz.” diyerek tepki gösterdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.