Borsa İstanbul’da Gong EUROPEN için çaldı

Eskişehir’den dört kıtada 34 ülkeye PVC pencere ve kapı profili ihracatı gerçekleştiren Europen Endüstri, bugün itibariyle Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da  Gong EUROPEN  için çaldı
08 Haziran 2022 Çarşamba 19:30

Borsa İstanbul’da gerçekleşen Gong Töreni’nin ardından şirket hisseleri, Yıldız Pazar’da 16,25 TL/pay baz fiyatla “EUREN” kodu ile işleme açıldı. Garanti BBVA Yatırım aracılığıyla 2-3 Haziran 2022 tarihlerinde “sabit fiyatla talep toplama ve satış yöntemiyle” gerçekleştirilen halka arzda, toplam 33 milyon 780 bin TL nominal değerli pay, 16,25 TL fiyatla halka arz edildi. Talep toplama sürecinde 73 bin 755 kişiden 671 milyon liralık talep toplayan Europen’in toplam piyasa değeri de 2.742 milyon lirayı buldu. Halka arz edilen şirket paylarının yüzde 91’i yurtiçi bireysel, yüzde 9’u yurtiçi kurumsal yatırımcılara dağıtıldı. 

Halka arzdan elde edilecek fonun yüzde 35 ila yüzde 45’lik kısmının kapasite artışı ve yeni ayna üretim tesisinde kullanılacağı, yüzde 5 ila yüzde 15’lik bölümünün finansal borç ödemelerinde, kalan kısmının da şirketin işletme sermayesi ihtiyacı için kullanılacağı öğrenildi.

 Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Nebi Hatipoğlu’nu kutlayarak, “Eskişehir ticaret ve sanayisi adına heyecan verici ve gurur duyduğumuz anlar yaşadık” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.