BBP MDK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan: Eğer ittifak olursa Sivrihisar ve Günyüzü’nde bir diretmemiz olacak

BBP MDK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, belediye başkan aday adaylığı için partilerine 8 kişinin müracaat ettiğini açıkladı. Akdoğan yerel seçimlerde Sivrihisar ve Günyüzü'nde kendi adaylarını çıkarmak istediklerini söyledi.

BBP MDK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan: Eğer ittifak olursa Sivrihisar ve Günyüzü’nde bir diretmemiz olacak
23 Kasım 2023 Perşembe 13:17

Büyük Birlik Partisi’nde (BBP), 2024’te yapılacak yerel seçimler için belediye başkan aday adaylığı başvuru süreci 18 Aralık’ta sona erecek.

BBP’nin kurmaylarından Ahmet Namık Akdoğan, Genel Merkez’deki ittifak görüşmeleriyle ilgili sürecin sonlanmasını beklediklerini söyledi. Yerel seçimler öncesi AK Parti, MHP ve BBP arasında ittifak olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Akdoğan, “Genel Merkez’de partiler arasındaki ittifak görüşmeleri halen devam ediyor. Yüzde 90 ihtimalle bir ittifak söz konusu olacak. Hangi illerde ittifak olacağı, hangi illerde ittifak olmayacağı ile ilgili halen bir netlik kazanılmış değil. Önümüzdeki günlerde netleşeceğini düşünüyorum” dedi.

Eskişehir’de 8 kişinin belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu açıklayan Akdoğan, “Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı için müracaat yok. Ancak dış ilçelerimizden aday adaylığı için müracaatlar var. Sivrihisar ve Günyüzü’nde ısrarlıyız. Biz oralarda ikinci partiyiz. Günyüzü’nde ana muhalefetiz, Sivrihisar’da da meclis üyelerimiz var. Orada da ikinci partiyiz. Eğer ittifak olursa Sivrihisar ve Günyüzü’nde bir diretmemiz olacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.