Başkan Ünlüce basın mensupları ile bir araya geldi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim sürecini değerlendirdi, önümüzdeki süreçte yapacaklarını anlattı. Başkan Ünlüce, projelerin bazılarının startını bayramdan sonra vereceklerini söyledi.

Başkan Ünlüce basın mensupları ile bir araya geldi
08 Nisan 2024 Pazartesi 17:26

Ünlüce’nin açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle;

**İlk gelen ankette yüzde 4 önde görünüyorduk. Seçimden iki hafta önce gelen ankette ise fark yüzde 8’e yükselmişti. Sahada anketlerin üzerinde bir teveccüh gördüm.

**Genel Merkezler nezdinde yapılmayan ittifak yerelde “Eskişehir ittifakı” olarak kuruldu. Eskişehir’de her iki kişiden birisi bize oy verdi.

** Seçime yakışmayacak hiçbir olumsuzluk yaşamadık. Eskişehir burada da farkını gösterdi ve kendine yakışanını yaptı.

**Ayağı yere basan, yapılabilecek projelerimiz var.

**Strateji Daire Başkanlığımızla bir planlama yaptık. Bayramdan sonra takvim netleşecek. 77 projenin yaklaşık 10 ila 15 tanesine hemen başlanabilecek projeler. Projelerin süreçleri eş zamanlı başlayacak.

**Belediyelerin asli görevi sosyal yardım yapmak değil. Geldiğimiz noktada belediyeler sosyal yardım belediyeciliğine dönüşmeye başladı. Görünüyor ki bu yoksulluk giderek artacak. Hükümetin ekonomiyi yönetmedeki beceriksizliği ortadadır. Ciddi bir kemer sıkma süreci yaşanacak. Bundan belediyeler de nasibini alacak.

** Sosyal yardımlara bütçeden ayrılan her kalem belediyenin yapacağı yatırımların aksamasına neden oluyor. Yoksullukla mücadele bir devlet politikası olmalıdır.

**Yereldeki esnafımıza zarar vermeden halk lokantalarını hayata geçireceğiz.

**Kırsal ilçelerimizle ilgili ortak projeler hazırlandık. Bu projeleri hızlıca yapacağız.

**Eskişehir’in en büyük eksikliği kırsalda büyük ve güçlü ilçelerimizin olmamasıdır. Bu durumda merkezde sıkışmaya neden oluyor. Bu dönemde en az iki ilçemizin imarını ve sanayisini planlayarak, sosyal hayatını, tarım ve hayvancılığı destekleyerek büyütmeyi hedefliyoruz.

**Siyaseti sevdim… Eskişehir’i ve belediyeciliği de çok seviyorum. Mümkünse Eskişehir’de bir belediyeci olarak hizmet isterim.

**İnsanlar bu seçimde bir değişim sinyali verdi. Seçmen hükümete sarı kartı gösterdi. Bu sorumluluğun farkında olarak ve yerelde büyük başarılara imza atarak iktidar yürüyüşünü başlatmak gerekiyor.

**Çalışma arkadaşlarımla bir toplantı yaptım. Hiç kimsenin yerini değiştirmeyeceğim. Son beş yıldaki atamaların pek çoğunda benim de imzam var. Önümüzdeki beş yıl, çok çalışacağımız bir dönem olacak. “Ben o heyecanı hissetmiyorum, emekli olmak istiyorum ya da görev yerimi değiştirin” diyen arkadaşlarımız olursa da bunu hemen yapacağım.

**Eskişehir’de suyu maliyetine veriyoruz. Suyun pahalı olmasının nedeni elektriğe gelen zamlar. Kaynak suyundan faydalanmıyoruz. Baraj suyu kullanıyoruz. Baraj suyu getirmekte maliyettir.

**Çifteler’deki kaynak suyun Eskişehir’e getirme konusundaki süreç devam ediyor. Devlet Su İşleri ile protokol imzaladık. Planlama ihalesi devam ediyor.

**ESKİ’nin Güneş Enerji Santrali (GES) konusunda ciddi yatırımları olacak. GES yatırımı hayata geçtiğinde elektrik giderlerinde bir azalma yaşanacaktır.

**Abonman kartla ilgili müjdeyi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda vereceğiz.

**Kanlıkavak Parkı’nda voleybol sahasının yapımına hemen başlıyoruz.

**Hayvan barınağı ve mezarlığı ile ilgili hazineyle yazışmalarımız devam ediyor.

**ESKİ Genel Müdürlüğü online su yükleme sistemi üzerinde çalışıyor. Planlaması yapılıyor. Bundan sonra takılan tüm sayaçlar online sisteme uygun olarak takılacak, eski sayaçlarda kademeli olarak değiştirilecek.

**Kent merkezindeki yoğunluk dağıtmak adına banliyö ya da Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi etrafında bir takım yerleşim yerleri planlayabiliriz. Bu konuda kararlıyız.

**Her ilçenin farklı bir değeri var. İlçelerle birlikte Eskişehir’i konaklamalı turizmle tanıştırmayı hedefliyoruz.

**Toplu ulaşım araçlarının gece geç saatlere kadar hizmet verebilmesi için bir düzenleme yapacağız.

**Trafikte önceliği yayadan ve toplu taşımadan yana kullanan bir belediye olduk. Bundan sonra da bunu sürdürmek istiyoruz. Trafiğe yapabileceğimiz en büyük iyilik bireysel araç kullanımını azaltmaktır.

**Finansman bizim için en büyük problemlerden bir tanesi. Daha önce yaptığımız projeler ilişkin yurt dışı borçlanmalarımızın ödemeleri devam ediyor. Bir taraftan yeni projeleri hayata geçirirken diğer taraftan eski dönemin borçlarını da ödemeye devam edeceğiz. Kıt kanat, az imkanlarla iş yapmaya alışığız. Çok büyük bütçeler gerektiren projelerimiz yok. Projelerimizin hepsi bütçemizle yapılabilecek işler.

**Kentsel dönüşüm konusunda toplumsal bir mutabakat gerekiyor. Kentsel Dönüşüm Stratejini bitirdikten sonra bakanlığa ileteceğiz. Bakanlık, hazırladığımız yapı envanterine göre dönüşüm alanlarını ilan edecek. Bu belge şehrin anayasası olacak. Bu şehrin asıl problemli yerleri “iki, üç katlı, kat artışı verelim” denilen mahalleleri değildir. Asıl sıkıntı 99 öncesi yapılmış, sekiz katlı ve bitişik nizam yapılmış yapılarıdır.aaaaaaa

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.