BAŞKAN KİRAZ TOPLADI

Mihalıççık ilçesinde kiraz hasadı büyük bir hızla devam ediyor.

BAŞKAN KİRAZ TOPLADI
22 Temmuz 2019 Pazartesi 14:41

Mihalıççık ilçesinde kiraz hasadı büyük bir hızla devam ediyor. Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, ilçeyi ziyarette gelen DSP Genel Başkan Başdanışmanı ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr Çetin Göksu ile beraber kiraz hasadına katıldı.

Kendi elleriyle kiraz toplayan Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, "Malıç Kirazımızın özelliği ziraat 900 çeşidi olmasıdır. Ülkemizde kiraz hasadının en son yapıldığı 1650 rakımlı Mihalıççık merkez ve mahallelerimizde yetişen Malıç kirazı tadı ve aromasıyla yurt içinde ve yurt dışında çiftçinin ve tüketicinin takdir ettiği bir çeşittir. Yıllık 5-10 bin ton rekoltemiz oluyor. Yurt dışına ihraç ettiğimiz kirazın çapı 26-28 milimetre arasındandır.Bu yıl bahçede 7-10 liradan satışı yapılan kiraz bahçelerde toplanarak, ilçede bulunan belediye soğuk hava deposunda muhafaza edilmekte. Önümüzdeki yıllarda ilçede kiraz rekoltesini yükseltmek ve üreticilerimizin emeğinin karşılığını alması için değişik projelerimiz olacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.