Başkan Büyükerşen’e onursal üye rozeti

Karikatürcüler Derneği Genel Başkanı Metin Peker, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Peker tarafından Büyükerşen’e onursal üye rozeti takıldı.

Başkan Büyükerşen’e  onursal üye rozeti
12 Eylül 2022 Pazartesi 14:07

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e nezaket ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda Karikatürcüler Derneği Genel Başkanı Metin Peker, Başkan Büyükerşen’i makamında ziyaret etti.

Misafirperverliği nedeniyle Büyükerşen’e teşekkür eden Peker, bir gelenek haline gelen 42. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması hakkında bilgi verdi.

Büyükerşen’in sanatın her dalına verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Karikatürcüler Derneği Genel Başkanı Metin Peker, “Eskişehir gerçek anlamda bir kültür sanat şehri oldu. Bu çok kıymetli, çok özel. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. Peker ayrıca Büyükerşen’e bir de kitap hediye etti. Büyükerşen’in karikatüre olan ilgisini yakından bildiklerini belirten Peker, Eskişehir’de olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti.

Nazik ziyaret nedeniyle Başkan Peker’e teşekkür eden Büyükerşen de, “Karikatürü çok seven biri olarak Belediye Başkanı olduktan sonra karikatüre daha fazla zaman ayıramamak beni her zaman üzmüştür. Tabi her zaman karikatürle ilgili çalışmalara destek vermeye çalışıyoruz. Eskişehirliler sanatı çok seviyorlar, üstüne üstlük çok büyük bir özellik arz eden mizah sanatını sevmek bence başka bir ayrıcalık. Karikatür sanatı bence çok önemli bir sanat. Neden derseniz; insanların sözle söyleyemediklerini birkaç çizgi ile çok güzel şekilde ifade ediyorlar. Aynı zamanda karikatürlerde büyük bir eleştiri de var. Karikatür, büyük eleştirilerin, söylenebilecek çok büyük lafların ve uzun uzun sözlerin bir iki çizgiye sıkıştırıldığı ve ifade edilebildiği bir sanat dalı. Son dönemde çok başarılı genç karikatüristler var. Çok güzel eserler ortaya çıkarıyorlar. Biliyorsunuz biz aynı zamanda karikatürün oscarları olarak bilinen ve ödül alarak sergilenmeye değer görülen karikatürlerden oluşan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergilerine de ev sahipliği yapıyoruz. Nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

Ziyaret sonunda Karikatürcüler Derneği Genel Başkanı Metin Peker tarafından Başkan Büyükerşen’e onursal üye rozeti takıldı.

Ziyaret, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.