AK Parti belediye başkan adayını arıyor

Soner Uçak yazdı...

AK Parti belediye başkan adayını arıyor
12 Eylül 2022 Pazartesi 23:38

Ya da buldu...

Yazı yazmak hususunda böylesi bereketli bir fotoğraf karesini es geçmek olmaz.

Yan yana oturmuşlar. AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın eli ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın dizinde. “Gel adayımız ol” der gibi.

Kesikbaş; ESO başkanı, ancak ilçelerin tamamını gezdi. Sosyal medyayı iyi kullanıyor. Gezip gördüklerini, baktığını bizlere de göstermeye teşne. Ya aynı yere, ya da aynı yerden bakmamızı istiyor.

Kadınları pek çok etkinliğe dahil ediyor. Kent Konseyi ile oturup Ekrem Birsen ile kalkacak kadar geniş bir coğrafyanın fatihi. Ekrem Birsen ile ahi elbisesi giyerken de görebiliyorsunuz mesela.  Elbette sanayiciler tanıyor. Ancak, şehrin tamamının da tanıdığı bir insan. Tüm siyasi partilere eşit mesafedeydi. Daha doğrusu, kentin iktidarına talip tüm partiler, ona eşit mesafedeydi.  Hem tehlike arz ediyordu, hem de ciddi bir kozdu. Tehlikeliydi. Çünkü; denge bozabilir daha doğrusu değiştirebilirdi. Kozdu. Çünkü; koskoca sanayi odası başkanı daha ne olsun. Fotoğrafa bakınca ciddi bir koz olması, tehlikeyi unutturmuş gibi bir izlenim edindim Zihni Çalışkan’da. Zaten Çalışkan Milletvekilliği istiyor. Kesikbaş’ta belediye başkanlığı için fena aday sayılmaz hani. Gerçi, Kesikbaş’ın belediye başkanlığını istediğine yönelik bir demeci yok. Ama cebi hazır gibi. Ve Zihni Çalışkan’ın eli Celalettin Kesikbaş’ın dizinde…

 EOSB Başkanı Nadir Küpeli bir mesafe uzmanı. Böyle bir fotoğraftan çıkacak tüm anlamlara ciddi bir mesafe koymuş.

EOSB Başkanı olması vesilesiyle her fotoğraf karesinde olabileceği izlenimi veriyor. Fotoğrafta yer almaktan dolayı rahatsız diyenler de olabilir, fotoğrafta gayet memnun durmuş diyende.

“Politikaya girecek” diyene de haklılık payı veriyor. Girmeyecek tespitinde bulunana da.

 Elini anlamak zor. Hangi hamleyi yapacağı şüpheli. Yüzü, duruşu, oturuşu hiçbir sırrı vermemeye ayarlı.

Yalnız yine de bir şey söylüyor gibi bizim anlayamadığımız. İşini zamana bırakıyor sanki. Zamana, şansa değil. Yaptığı işin hakkını vermeye odaklanmış.

Bu odaklanma bir tercih mi, yoksa bir stratejik tavır mı fotoğraftan anlayamıyorsunuz. İyi bir EOSB Başkanı olmak yeter gibi duruyor. Ancak, iyi bir başkan olmanın başka yolları açacağının da farkında gibi…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.