Başkan Ataç: Eskişehir’e 100. yılda kadın belediye başkanı çok yakışacak

CHP adayları basın karşısına çıktı. Burada açıklamalarda bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Ayşe bacımıza bütün desteğimizi vereceğiz. Eskişehir için 100. Yılda gerçekten bir kadın belediye başkanı yakışacak” dedi.

Başkan Ataç: Eskişehir’e 100. yılda kadın belediye başkanı çok yakışacak
15 Ocak 2024 Pazartesi 14:27

Yılmaz Büyükerşen’in belediyecilik anlamında çok başarılı işlere imza attığını belirten Başkan Ataç, “İnsan hayatında bazı şeyler noktalanıyor” diyerek, Büyükerşen ile birlikte belediyecilik yaptığı dönemleri anlattı. Ataç, “Yılmaz Hocam ile beraber sadece belediyecilikte değil ondan yıllar önce kardeş-abi ilişkimiz bugünlere kadar geldi. 1999’da beraber seçilerek ilk defa belediyeciliğe başladık. Çok kısa zaman sonra 17 ağustos büyük depremi olunca gerçekten ne yapacağımızı şaşırdık. Her gün farklı şeyler yaparak bugünlere eldik. Hoca’mın gösterdiği yol önemliydi.  Eskişehir’in çehresi çok farklıydı.  Varımızla yoğumuzla ilk dönemde alt yapıya yöneldik. Hoca’mın kendi gayretleriyle Avrupa Yatırım Bankası’ndan aldığı kredi bu konuda bize çok büyük imkan sağladı. Geldiğimizde Tepebaşı’nın alt yapısı sadece yüzde 35’ti. Seçildikten sonra Çamlıca, Karanfiller’e baktığımda Kütahya kömürünün yandığı, siyah dumanlar, fosseptikler dışarı akıyor, çocukların onların üstünde oynuyorlar. Böyle bir Çamlıca’ydı. O zaman 27 bin civarı nüfusu vardı. Şimdi 65 bin nüfuslu bir ve Eskişehir’de gösterilen mahallerden birisi oldu. Bu gayretlerle oldu, gece gündüz çalıştık. İnanın o altyapı yapıırken her sokakta ayak izim vardır.  Sonuçta bütün Türkiye’nin parmakla gösterdiği bir ilçe haline geldik. Son derece mutluyum. Ekibimle beraber yaptık” dedi

“Eskişehir’e 100. Yılda bir kadın belediye başkanı yakışacak”

Genel merkezin aday belirle süreci uzatmasından dolayı bazı sıkıntılar yaşandığını belirten Ataç, "Bu seçimde de sıkıntılar oldu. Bildiğiniz gibi uzama oldu,yukarının karar vermesi uzadı. Bu hem bizi hem halkı tedirgin etti. Neticede bugüne geldik. Onlar böyle uygun gördüler. Tepebaşı’nda yeniden başlıyor gibi heyevcanlı olacağım. Tepebaşı benim için çok kıymetli. Bana bir yönüyle bonus oldu, o anlamda çok mutluyum.

Ben sevgili Talat’ı hep Tepebaşı ilçesi için görev planlıyordum ama öyle bir şey oldu ki il başkanı oldu. Ayşe için de ilçe belediyelerinden birini tasavvur ediyordum o da büyükşehir oldu. Demek ki iyi şeyler oluyor ve gerçekler yerini buluyor. Mutluyuz. Sevgili Kazım Kurt ile sırt sırta vereceğiz, Ayşe bacımıza bütün desteğimizi vereceğiz. Eskişehir için 100. Yılda gerçekten bir kadın belediye başkanı yakışacak.

Hocamız yine bizim yanımızda olacak. Tepebaşı’nda kendisine bir oda yapacağım. Çünkü o Tepebaşı’nda yaptığımız işleri çok seviyor gerçekken… Beraber olacağız, Allah sağlık versin” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çukurhisarlı - 4 ay önce
Walla Ahmet başkan gelsinde çukurhisarda foseptik kuyularının nasıl taştığını, yolların nasıl çöp ve çamur içinde olduğunu br görsün. Uzaktan gazel okumak güzel de birde vatandaşın çaktiği çle var...
Avatar
salim - 4 ay önce
bunların hepsi boş laf degişim şart akp gümbür gümbür geliyor
Avatar
Kgündüz - 3 ay önce
Boş laf bunlar. Tepebaşı belediyesine 500 m. mesafede senelerdir yaşıyorum. Her sokakta aynı şey. Yollar çukurlarla dolu. Sürekli patlayan su hatları. Çöplerin toplandığına şükür. Bir ara poşetlerle dışarı bırakılıyordu. Saatlere riayet edilmediği için ortalık çöpten geçilmiyordu.