Baro Başkanı Elagöz: Sözün bittiği yerdeyiz

Eskişehir Barosu, silahlı saldırıda hayatını kaybeden avukat Servet Bakırtaş için basın açıklaması yaptı. Baro Başkanı Mustafa Elagöz, “Eğitimlilerin cehalete kırdırıldığı bir toplum düzeni inşa edildi. Bu düzen bilerek ve isteyerek kuruldu” diyerek bugün ve yarın avukatların davalara girmemeleri yönünde çağrıda bulundu.

Baro Başkanı Elagöz: Sözün bittiği yerdeyiz
07 Temmuz 2022 Perşembe 13:04

İstanbul Bakırköy Adliyesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden avukat Servet Bakırtaş için düzenlenen Basın açıklamasında sözün bittiği yerde olduklarını ifade eden Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz, “Bu ve benzeri gerekçelerle gerçekleşen avukat ölümleri ya da saldırılar, mesleğimizi yaparken hangi tehditleri taşıdığımızdan öte, bu tehditleri yaratan toplumsal bakışı da anlatmaktadır. Avukatın rolünü ve yaptığı işi kavramaktan uzak bir zihin yapısının, giderek onu taraf konumuna sürüklemesi, kelimenin tam anlamıyla bir ilkelliktir. Bir mesleğin “ölümü göze alarak” sürdürülmesi, sürdürenler için ne denli onur vesilesi olsa da, o toplumun bir kesimi için utançtır.” Dedi.

Yas tutmaktan bıktık

Bildireler yazmak ve yas tutmaktan bıktıklarını belirten Elagöz, “Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkumiyetleri acımızı hafifletmiyor artık… Her bir avukat ölümünün bir “toplumsal ders” olmasını bekleyip, bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği… Savunma olmazsa, “olmaz yargılama” diyoruz. Öylesine kutsiyet yüklüyoruz ki mesleğimize, şimdi bir özel müdafii olmazsa, bu katil zanlısını da “bir avukat” savunacak” diye konuştu

Başımız sağ olmayacak

Elagöz açıklamasına şu ifaderlerle devam etti:  Dilenen sabırların sırasız avukat ölümlerine yararı olmayacak. Avukat Servet Bakırtaş ile birlikte verdiğimiz can, taşan sabrımızın durdurduğu son yürek olmayacak. Duruncaya kadar hukuk adına, durduruluncaya kadar adalet adına atan Servet Bakırtaş’ın yüreği şimdi bizde atacak. Kamusal hizmet veren bir mesleğin mensupları olarak Av. Servet Bakırtaş’ı düşünce dünyamızda şehit olarak yaşatacağız.

Yine aynı gün Konya Şehir Hastanesi’nde bir hasta yakını tarafından Kardiyoloji Uzmanı doktor Ekrem Karakaya görev başında katledildi.

Eğitimlilerin cehalete kırdırıldığı bir toplum düzeni inşa edildi. Bu düzen bilerek ve isteyerek kuruldu.

Avukatlara yönelik şiddet olaylarının araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurularak elde edilen veriler doğrultusunda şiddet olaylarının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması talebimizi 5 Nisan Avukatlar Gününde meclis çatısı altında reddeden irade. bugün meslektaşımızın yaşamını kaybetmesinde sorumluluk sahibidir. Avukatlık mesleğinin itibarını zedeleyen uygulamaların kolluk kuvvetleri de dahil olmak üzere meslektaşlarımıza yönelik sistematik saldırılar karşısındaki duyarsızlığın ve nihayetinde yaşanan cezasızlık politikalarının mimarları bu katliamda pay sahibidir.

Avukata karşı şiddet ve ölüm olaylarıyla sonuçlanan eylemler karşısında sadece basın açıklaması yapmak avukata karşı şiddet olaylarını ve ölümlerini maalesef durduramıyor. Avukata karşı şiddet ve ölüm olayları karşısında kurumsal tepkimizi vermek ve mesleki dayanışmayı ortaya koymak adına  bugün ve yarın olmak üzere tüm meslektaşlarımızın duruşmalara katılmamalarını bir kez daha talep ediyoruz.

Ayrıca mesleğin getirildiği nokta itibariyle bundan sonraki süreçte de daha farklı eylemsel tepkilerimizi ortaya koymaya devam edeceğiz.

Katledilen meslektaşımıza ve doktorumuza Allah’tan rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere tüm avukat camiasına ve tıp camiasına başsağlığı diliyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.