Ayşe Ünlüce: Toplumsal dayanışmanın, bir ve beraber olmanın kıymetini çok daha iyi anladık.

6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, deprem bölgesinden Eskişehir'e gelen depremzedelerin evlerine misafir oldu.

Ayşe Ünlüce: Toplumsal dayanışmanın, bir ve beraber olmanın kıymetini çok daha iyi anladık.
06 Şubat 2024 Salı 12:19

Ayşe Ünlüce'nin ilk ziyareti, Kurtuluş Mahallesinde ikamet eden Eskişehir Teknik Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi pilotaj bölümünde okuyan Ali Güven Kar ve ailesine oldu.  Deprem sonrasında ailesini Eskişehir'e getiren Kar, zorlu süreçte Eskişehirli vatandaşlardan ve Büyükşehir Belediyesi'nden gördükleri destekle ilgili şunları dile getirdi: "Deprem döneminde Eskişehirli hemşehrilerimizden ve Büyükşehir Belediyemizden çok güzel bir dayanışma ve destek gördük.

İkinci ziyaret ise Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden Hataylı Keskin ailesine gerçekleştirildi. Deprem sonrasında evlerinde ağır hasar alan Keskin ailesi, 4 çocuklarıyla birlikte Eskişehir'e yerleşme kararı aldı. Ayşe Ünlüce'nin ziyaretinde aile, neredeyse Eskişehirli olduklarını ifade ederken, çocuklarının eğitimi için Eskişehir'de kalmaya karar verdiklerini belirtti. Leyla Keskin, 6 Şubat depreminden sonra çok katlı binalardan korktuklarını ve acı olayı asla unutamayacaklarını dile getirdi.

Ayşe Ünlüce, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, "6 Şubat depremlerinde yaşadığımız acıları ilk günkü gibi yüreklerimizde hissediyoruz. Çünkü biliyoruz ki yıkılan sadece binalar değil, göçüp giden sadece canlar değil, nice umutlar ve hayallerdi.

Bu acıyı unutmadık, unutmayacağız, unutmamalıyız.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak o dönemde hemşehrilerimizin de büyük destekleri ile depremzede yurttaşlarımıza yardım elimizi uzattık. Toplumsal dayanışmanın, bir ve beraber olmanın kıymetini çok daha iyi anladık.

Benzer felaketlerin yıkıcı etkisini azaltmak, böylesine büyük acılar yaşamamak için el birliğiyle çalışmalı, dirençli kentler yaratmak için var gücümüzle çalışmalıyız.

Bu vesileyle depremde kaybettiğimiz tüm canları rahmetle anıyor, 6 Şubat ve sonrasında deprem bölgesinde özveriyle çalışan herkesle minnet duygularımı paylaşıyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.