Ayşe Ünlüce: Eskişehir için dengeli büyüme modeli uygulayacağız

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, 10 Mart’taki proje tanıtım toplantısı öncesi konuştu. Ünlüce, “Eskişehir için dengeli büyüme modeli uygulayacağız” dedi.

Ayşe Ünlüce: Eskişehir için dengeli büyüme modeli uygulayacağız
01 Mart 2024 Cuma 14:45

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, kentte görev yapan basın çalışanları ile bir araya geldi. Projelerini paylaşacağı açıklayacağı tarihi paylaştı.

Ünlüce: “10 Mart Pazar günü saat 14.00’te Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde büyük bir coşkuyla Eskişehir için düşündüğümüz projelerimizi Eskişehirlilerle paylaşıyor olacağız” dedi. Ünlüce, adaylığı açıklandığı ilk günden bugüne herkese dokunmaya ve şehrin sesini dinlemeye çalıştığını anlattı.

“BASINIMIZIN YANINDAYIZ”

Eskişehir’in köklü ve güçlü bir basına sahip olduğunu belirten Ünlüce, “Eskişehir basınının güçlenmesi için elimizden ne geliyorsa hem belediye olarak hem de Ayşe Ünlüce olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇATI BİR MODEL OLUŞTURDUK”

Eskişehir’de yapmayı düşündüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Ünlüce, Eskişehir için ‘dengeli büyüme” adı altında bir model oluşturduklarını aktardı. Ünlüce, “Şehrimizin geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de dengeli büyüme modeli ile ilerlesin istiyoruz. Çatıda bir model, altında projelerimiz olacak. Şehrimizde yapmak istediklerimizi 8 başlık altında topladık. Sekiz model altında tek tek projelerimizi açıklayacağız” diye konuştu.

“KADINLARIMIZI TİCARETLE TANIŞTIRACAĞIZ”

Önümüzdeki dönem de kadınların, belediye kurslarından öğrendiklerini ticarette dönüştürmeleri için çeşitli çalışmaları olacakları duyuran Ünlüce, şunları belirtti:

“Önümüzdeki hafta Eskişehir’de, Elektrik Mühendisleri Odası tarafından  ‘Teknoloji ile Güçlenen Kadınlar’ konulu bir çalıştay yapılacak. Bu da bir start olacak. Kadınların ayrımcılığa uğradığı alanlardan bir tanesi de teknoloji. Kadınlar eşit şekilde teknolojiden ve teknolojinin imkanlarından faydalanamıyor. Önümüzdeki dönem kadınlarımıza e-ticaretle ilgili destek olmak istiyoruz.

“İLÇELERDE ESMEK’SİZ YER KALMAYACAK “

Kırsalda kadınları desteklemek için her ilçeye Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) açmaya devam edeceklerini söyleyen Ünlüce, “Daha önce ilçelerde hiç olmayan ESMEK kurslarımıza, geçtiğimiz beş yılda başladık. Önümüzdeki dönemde de tüm ilçelerimizde ESMEK kurs binalarımız ve kurslarımız olacak. Kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız kurslarımızda hem sosyal hayatın içerisine girecek hem de aldığı kurslarla ev bütçelerine katkı sunacak” dedi. 

SULTANDERE’YE 1500 SOSYAL KONUT PROJESİ

Dar gelirli vatandaşlar için 1500 adet sosyal konut projeleri olduğundan bahseden Ünlüce, “Sosyal konutla ilgili önümüzdeki dönem bir çalışmamız olacak. Sultandere tarafında belediyemize ait araziler var. Oraya 1500 sosyal konut yapmayı düşünüyoruz. Arazi de bizim olduğu için çok uygun fiyatlarla halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Sosyal donatıları ve kat yükseklikleriyle örnek bir proje olacak. Bu bir başlangıç olacak ve devamı gelecek” diye konuştu.

“MERKEZDEKİ SIKIŞIKLIĞI DAĞITACAĞIZ”

Eskişehir Büyükşehir Belediye olarak kuşak yolları yapacaklarını ve bu yolların etrafındaki alanları canlandırmayı düşündüklerini söyleyen Ünlüce, “Sosyal konutlarla birlikte ticaretin ve sosyal hayatın canlanmasına yönelik çalışmalarımız olacak. Şehir merkezinde bir sıkışmışlık var. Eğer kuşak yolların etrafında hem sosyal konutlar hem de banliyö tarzı yerleşim yerleri yaratırsak merkezi dağıtmış olacağız. Ayrıca uygun fiyatla halkımızın ev sahibi olmasını sağlayacağız” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.