Atışkan Yapı ve Endüstriyel Alçı Ürünleri işçilerinin grevi 190'ımcı gününde

190 gündür grevde olan Atışkan Yapı işçileri Hamamyolu Caddesi’nde toplandı. İşçiler adına açıklama yapan Erdal Akyazı, “Atışkan işverenine sesleniyorum, kuralım masayı, iş barışını ve huzuru temin edelim, var mısınız?” dedi.

Atışkan Yapı ve Endüstriyel Alçı Ürünleri işçilerinin grevi 190'ımcı gününde
05 Ocak 2023 Perşembe 14:22

TÜRK İŞ’e bağlı Kristal İş sendikasına üye olan Atışkan Yapı işçileri, TİS sürecinde işverenin masaya oturmaması nedeniyle greve çıktı. 190 gündür grevde olan işçiler, Hamamyolu Caddesi’nde bulunan Yediler Parkı’nda toplanarak, basın açıklaması yaptı. İşçiler adına konuşan Kristal İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, işverenin grevde olan işçileri başka yerde çalıştıkları iddiasıyla işten atmaya başladığını söyledi. İşverenin Eskişehir’de bulunan başka bir sendikayı kullanarak, işçinin birliğini kırıp grevi kırmaya çalıştığını ifade eden Akyazı, “Yasalar grevdeki işçinin işini bir başkası yapamaz diyor. Ama grevdeki bir işçinin işini bir başka işçiye yaptırmak suretiyle yasaları hiçe sayıyorlar ve grev kırıcılığı yapıyorlar. İşkur'a başvurumuz üzerine müfettişler bu yasa dışı işlemi tespit etmiştir. Lakin yasaları çiğneyerek müfettiş raporu olmasına rağmen halen üretim yapmaya devam ediyorlar. Şimdi de grevde bulunan arkadaşlarımızı, başka yerde çalışıyorlar bahanesi üreterek, işten atmaya başlamış, başka bir hukuksuzluğun içerisine girmiştir. Kendilerince arkadaşlarımızı işten atarak, yerlerine başka işçi alıp, çalışmayan bölümlerde üretim yapmak istemektedirler. Buradan huzurunuzda Atışkan işverenine sesleniyorum, kuralım masayı, iş barışını ve huzuru temin edelim, var mısınız?” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.