CHP Milletvekili aday adayı Kodak: “Boşa geçirecek bir tek günümüz yok”

CHP Eskişehir Milletvekili aday adayı Kadir Kodak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde basın emekçileriyle bir araya geldi. İktidara geldiklerinde gazetecilerin fikirleri ve yaptıkları haberler nedeniyle cezaevine girmeyeceğini söyleyen Kodak, basın özgürlüğü vurgusu yaptı.

CHP Milletvekili aday adayı Kodak: “Boşa geçirecek bir tek günümüz yok”
05 Ocak 2023 Perşembe 20:19

Yaklaşan 2023 genel seçimleri hakkında da konuşan Kodak, aday adaylarının artık çıkması gerektiğini belirtti. Kodak, “Önümüzdeki 10 gün içerisinde seçim takviminin belirleneceğini düşünüyorum. Nisan ya da mayıs seçim kapımızda. Bu anlamda çok yakın. Çalışmalıyız. Boşa geçirecek bir tek günümüzün bile olmadığını düşünüyorum. CHP’de henüz benden başka aday adaylığını açıklayan olmadı. İl başkanımız ön seçim olması halinde aday olacağını ifade etmişti. Ama ön seçimin olmayacağını gördüğü için, partimiz de çok önemli seçime giderken yalnız bırakmamak adına milletvekilliğinden vazgeçti. Çok önemli bir karar verdi. Bizi yalnız bırakmadı. İl başkanımız Recep Taşel’e teşekkür ediyorum. Seçime seçilmiş bir il başkanıyla gitmek çok önemli” diye konuştu.


Kodak konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Benden başka aday çıkmadı henüz. Aslında çıkması lazım. Çünkü zaman çok dar. Eskişehir’in 14 ilçesi, 539 köyü var. 30’dan fazla meslek odası var. Akademik odalarımız var. Binden fazla dernek var. Seçime 2 ay kala başlanacak seçim çalışmasıyla bir yere varamayız. Onun için buradan ben CHP’den aday adayı olacak arkadaşlarıma da çağrıda bulunuyorum. Aday adaylığınızı erken açıklayın. Gelin beraber çalışalım. Yapacak çok işimiz var. Ben yaklaşık 300 köye gittim. Gidilecek 200’den fazla köy var. Beraber gidelim kalan köylere. İnsanımız tanımadığı adaya oy vermiyor. Onun için ne kadar çok insanlarla tanışırsak o kadar oyumuzun artacağını düşünüyorum. Dokunmak önemli. Gitmediğiniz köy sizin köyünüz değil, tutmadığınız el sizin eliniz değil. Onun için gittiğim yerlerde, köylerde, ilçelerde vatandaşlarımız t tanışmaktan çok memnun oluyorlar. İnsanımız her şeyin en iyisini hak ediyor.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.