ANKARA’YA YÜRÜMEK İSTEYEN İŞÇİLERE POLİS MÜDAHALESİ

Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine’da çalışan, ücret alacaklarını ve tazminatlarını alamayan 500 işçinin haklarının verilmesi için bir süredir eylemler yapan işçiler, Ankara’ya yürümek için hareket geçti. Ancak polis izin vermedi.

ANKARA’YA YÜRÜMEK İSTEYEN İŞÇİLERE POLİS MÜDAHALESİ
24 Ekim 2019 Perşembe 11:55

 9 bine yakın imza toplayan, bakanlara ve milletvekillerine mektuplar yazan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, seslerini duyurabilmek amacıyla en son açlık grevine başlamıştı. Eskişehir Espark önünde direniş çadırı kuran işçiler, bugün sabah Ankara’ya yürümek için harekete geçti. Ancak güvenlik güçleri ile Ankara’ya yürümek isteyen işçiler arasında tartışma yaşandı.  Ardından ise polis biber gazlı müdahalede bulundu. Olayda 30 işçi göz altına alınırken, bazı işçiler ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu hastanede tedavi altına alındı.

Fotoğraf: Sakarya Gazetesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.