Ankara- İzmir YHT hattına Güler itiraz etti: Vekiller göreve

ETO Meclisi’nde konuşan ETO başkanı Metin Güler’in gündeminde Ankara İzmir Yüksek Tren hattı vardı. Güler. Ankara İzmir YHT’nin 10 istasyonu arasında Eskişehir’in olmamasını sert bir dille eleştirerek Eskişehir’in bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini söyledi. Güler, Eskişehir’e, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren’in uğramaması halinde en büyük sorumluluğun iktidar vekillerinde olduğunu söyledi.

Ankara- İzmir YHT hattına Güler itiraz etti: Vekiller göreve
30 Nisan 2024 Salı 22:07

Ulaştırma Bakanlığı’nın Ankara ile İzmir’i birbirine bağlayacak olan ve 14 saat olan seyahat süresini 3 saat 30 dakikaya düşürecek Yüksek Hızlı Projesi’nde, tren hattı Eskişehir sınırları içerisinden geçerken, trenin Eskişehir Garı’nda durmayacağı ortaya çıkmıştı. Konuyu ETO Meclisi’ne taşıyan ETO başkanı Metin Güler, “Ankara-İzmir YHT'de belirlenen 10 istasyon var. Eskişehir aralarında yok. Bu durum Eskişehir için kayba neden olur. Kentin tüm aktörlerine büyük görev düşüyor” dedi. Güler Ankara İzmir Yüksek Hızlı Tren’inn Eskişehir’de istasyonu olmaması halinde en büyük sorumluluğun iktidar vekillerinde olduğunu belirtti.

Yeni İmar alanları lazım

Eskişehir’de konut sorunun giderek arttığını belirten Güler, yeni imar alanlarının açılarak konut fiyatlarının dengelenmesi gerektiğini belirterek, belediyelerden acilen imar ve trafik sorunlarına çözüm bulmalarını istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sezin - 2 hafta önce
havaalanı afyona gitti şimdi de izmir treni vagon fabrikası bulunan bu şehire yazık oluyor