Eskişehir’de restoran ve lokanta ürünlerine 4 ay sonra bir zam daha

Eskişehir Ticaret Odası son meclis toplantısında restoran ve lokantaların ürün fiyatlarına zam yapıldı. Yaklaşık 4 ay önce yapılan zamların ardından maliyetlerin artışına dikkat çeken meclis üyelerinin zam talebi oy çokluğu ile onaylandı. En ucuz çorba 90 liraya satılacak.

Eskişehir’de restoran ve lokanta ürünlerine 4 ay sonra bir zam daha
02 Mayıs 2024 Perşembe 11:39

Gıda ürünlerine gelen zamlar ile kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki artışlar dışarıda yemenin maliyetini katladı. Eskişehir Ticaret Odası Meclisi, dört ay önce zam yaptığı lokanta menülerindeki fiyatları artan maliyetler nedeniyle yeniden güncelledi. Çorbadan etli yemeklere, sebze yemeklerinden pideye, zeytinyağlılardan salatalara, tatlılardan kahvaltı menülerine kadar birçok kalemde yüzde 50’nin üzerinde fiyat artışı yaşandı.

ÇORBADA YÜZDE 29’LUK ARTIŞ

Tük kalemlerde en çok artış ise esnaf lokantası diye bilinen ‘üçüncü sınıf’ grubunda oldu.  85 lira olan birinci sınıf 200 gram işkembe çorbasının fiyatı yüzde 18’lik artışla 100 liraya yükselirken, yine 80 lira olan ikinci sınıf işkembe çorbası yüzde 19’luk artışla 95 liraya, üçüncü sınıfta 70 lira olan çorba yüzde 29’luk artışla 90 liraya yükseldi.

KAHVALTI TABAĞI 210 LİRA OLDU

Peynir, zeytin, bir adet yumurta, reçel, tereyağı, domates ve salatalıktan oluşan kahvaltı menüsünün fiyatı yüzde 40 artış ile 210 lira oldu.  

Bir kilogram kıymalı börek yüzde 43 artışla 400 liraya,  sucuklu tost 80 liradan 100 liraya, 250 gram kaşarlı pide 140 liradan 180 liraya, bir adet lahmacun yüzde 50 artışla 90 liraya, 25 lira olan bir adet çiböreğin fiyatı, 30 liraya, kapalı kutu ayranın fiyatı 25 liradan 30 liraya yükseldi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.