ALPU'DA ÇIKARILSIN, MİHALIÇÇIK'TA İŞLENSİN

Alpu Ovasına yapılacak olan termik santral hakkında konuşan Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, "Alpu'dan çıkarılacak kömür, Mihalıççık Adularya tesislerinde işlensin" dedi.

ALPU'DA ÇIKARILSIN, MİHALIÇÇIK'TA İŞLENSİN
13 Kasım 2017 Pazartesi 12:58

Tüketiciyi Destekleme  Derneği (TUKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal,Alpu'ya yapılması planlanan termik santral ile ilgili konuştu.

Alpu Ovası'nın önemine değinen ve bu ovanın Türkiye'de sit alanı yani Büyük Ova olarak ilan edilen 141 ovadan biri olduğuna dikkat çeken Bakal, "Alpu Ovasında bulunan kömürün ovaya yaklaşık 90 km, Eskişehir kent merkezine 140 km mesafede kurulu bulunan Mihalıççık ilçemizdeki Adularya Termik Santrali'nde / Mihalıççık Koyunağılı'nda yeni yapılacak termik santralde işlenmesini, elektriğe dönüştürülmesini öneriyoruz. Adularya Termik Santrali verimsiz topraklar üzerine kurulmuş olup, yoğun nüfusun yaşadığı kent merkezlerinden uzaktadır. Alpu Ovası'ndan çıkacak kömürü Adularya'da işleyelim. Hem ekonomik hem de Eskişehir'e zararlı olmayacak bir çözüm üretelim" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.