Ali İsmail Korkmaz anıldı

Gezi olayları sırasında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölüm yıldönümünde saldırıya uğradığı sokakta tören düzenlendi.

Ali İsmail Korkmaz anıldı
02 Haziran 2022 Perşembe 18:43

Eskişehir'de, 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında saldırıya uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz (19), saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayici Sokakta anıldı. Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü Düzenleme Kurulu Adına konuşan Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Muharrem Şenel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Gezi Direnişi’nin Eskişehir için tarihsel günlerinden birini 1 Haziran 2013 günü bu caddede yaşamıştık. Onbinlerce Eskişehirli demokrasi, özgürlük, eşitlik, barış, yaşanabilir bir çevre talebiyle şehrimizin caddelerini, sokaklarını sadece bir eylem alanına değil aynı zamanda demokrasi şenliği haline dönüştürmüştü.

Ancak AKP iktidarı ve onun destekçileri bu haklı talepleri silahla, darpla, cebirle söndürmeye çalıştılar. Ancak bugünlerde de Türkiye’nin dört bir yanında aynı taleplerle insanlarımız sokaklara çıkıyor. Haklı  talepler aynı kararlılıkla savunulduğuna göre Gezi Direnişi dimdik ayaktadır demektir.

Gezi Direnişi’nde Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne giden 2 Haziran’ın ilk saatlerinde o kalleş saldırının olduğu yerdeyiz. Biliyoruz, hepimiz hala o sarsıcı katliamın etkisindeyiz. Ancak şunu da çok iyi biliyoruz. Ali İsmail 18 yaşında bize direnmemiz gerektiğini, yaşama tüm zorbalıklarına ve zulümlerine karşı sıkı sıkıya tutunmamızı öğretti.
 

O nedenle direnmek, mücadele etmek, hesap sormak ve kazanmak Ali İsmail Korkmaz’a, Berkin Elvan’a, Ethem Sarısülük’e, Abdullah Cömert’e, Medeni Yıldırım’a, Hasan Ferit’e, Ahmet Atakan’a ve Mehmet Ayvalıtaş’a, gezide yaralananlara, gezide tutuklananlara, işsiz kalanlara karşı tarihsel sorumluluğumuzdur.

Tabii ki aynı zamanda hukuk, adalet, özgürlük ve barış için mücadele etmek, iktidarın talepleriyle cezaevlerinde tutulan Gezi Davası tutukluları Osman Kavala’ya, Mücella Yapıcı’ya, Can Atalay’a, Çiğdem Mater’e, Tayfun Kahraman’a, Mine Özerden’e, Hakan Altınay’a ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye borcumuzdur.

Eskişehir Emek ve Demokrasi güçleri olarak bu sorumluluklarımızın farkındayız, bu sorumluluklarımızı yerine getirmeyi, bu katliamları ama aynı zamanda direnişleri unutmamayı ve gelecek kuşaklara devretmeyi bir görev olarak kabul ediyoruz.

Eskişehir Emek ve Demokrasi güçleri olarak Ali İsmail Korkmaz’ın sevgili annesi Emel Korkmaz’a, babası Şahap Korkmaz’a böyle bir çocuğu yetiştirdikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Emel ve Şahap Korkmaz artık sadece Ali İsmail’in değil bu dünyaya umut dağıtan milyonlarca gencin annesidir, babasıdır.

Basın açıklamamızda bizimle birlikte olan emek ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerine, siyasal parti temsilcilerine, gençlerimize, kadınlarımıza, tüm Eskişehirlilere teşekkür ediyoruz.

Gezi direniştir, umuttur…

Şimdi “Umudu Büyütme Zamanı”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.