6 YÖK üyesi görevden alındı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Yükseköğretim Kurulu'nda 6 üye görevden alındı, 5 yeni üye atandı.

6 YÖK üyesi görevden alındı
03 Haziran 2022 Cuma 10:17

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Yükseköğretim Kurulu'nda 6 üye görevden alındı, 5 yeni üye atandı.

Karara göre, YÖK üyeleri olan Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, H. Abdullah Kaya, Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Mehmet Şişman, Prof. Dr. Hayati Develi ile Prof. Dr. Mustafa Çiçekler’in görevine son verildi.

YÖK üyeliklerine ise Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Prof. Dr. Mürteza Bedir ve Prof. Dr. Haldun Göktaş seçildi.

Eskişehirli isimde görevden alındı

Görevden alınan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Mehmet Şişman, 2002 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürütürken, Üniversitelerarası Kurul tarafından YÖK üyeliğine seçilmiş, ataması dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından gerçekleşmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli okullarda 1976-1986 yılları arasında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği de yapan Şişman, 1986-1992 yılları arasında Anadolu Üniversitesinde okutman olarak görev yaptı. 1993 yılında yardımcı doçent, 1997 yılında doçent, 2003 yılında da profesör olan Şişman, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.