AKYAZI: BU HUKUK TANIMAZLIĞA PABUÇ BIRAKILMAYACAKTIR

Genel merkez tarafından geçici olarak görevden el çektirilen Kristal İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı hukuksuzluğa pabuç bırakmayacaklarını belirterek, “Sendikamızın kurulu gücünü 16 yıldır ararlıksız kullanan Bilal Çetintaş, bu güçten o kadar zehirlenmiş ki, bu ülkenin hala bir hukuk devleti olduğunu ve mahkemelerinin bulunduğunu unutmuş gözüküyor” dedi.

AKYAZI: BU HUKUK TANIMAZLIĞA PABUÇ BIRAKILMAYACAKTIR
03 Şubat 2020 Pazartesi 12:35

Şube binasında yaptığı açıklamada genel kurul kararı alındıktan sonra gelişen olaylar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduğunu belirten Akyazı, “Sendikamız Kristal İş 1965 yılında kurulduğu günden bu zamana değin demokrasi ve hukuk devletinin yılmaz savunucusu, emekçilerin sarsılmaz bir kalesi olmuştur. Ana tüzüğünde ifadesi olduğu gibi sadece ülkenin ve devletin değil, sendika içi demokrasinin de hayat bulmasını, üyelerin kendine güvenen her alan da demokrasiye inanan ve isteyen bir yapıda olmasını arzu etmektedir.

Ancak bir süredir ana tüzüğün amaçlarına, Eskişehir işçisin topladığı seçim isteyen imzalara rağmen genel başkanlık makamında bulunan Bilal Çetintaş tarafından kendi şahsi emellerine alet edilmektedir. Kurum içerisinde herkesin ve her bölgenin kendisine biat etmesi için sendikamız Kristal İş’i ve onun iç örgütlüğünü bozmaya çalışmakta ve tam bir kaos ortamına sürüklemektedir.

Bilal Çetintaş Kasım 2019 da bütün iş yerlerimizde toplanan iş yeri temsilciliği ve şube seçimleri yapılması taleplerini sümen altı ederek, Eskişehir işçisini yok saymıştır. Bu bağlamda bütün uzlaşmacı çabalarımıza rağmen, Eskişehir işçisinin gücünden ve birliğinden korkarak şube yönetimimizin taleplerini de hiçe saymak istemiştir. Şube yönetim kurulumuz 15 Ocak’ta yasalar ve ana tüzüğümüzün “söz ve karar tabanın olacaktır” hükmü gereği seçim kararı almıştır.

Eskişehir Şube Yönetim Kurulumuzun seçim kararını “disiplinsizlik” olarak görmek isteyen Bilal Çetintaş, Genel Merkez Yönetim Kurulu’nu ve Genel Merkez Disiplin Kurulunu o günden bu yana baskı altına alarak, Disiplin kurulu kararı ile Eskişehir Yönetim Kurulumuzu geçici olarak görevden el çektirmiştir. Sendikamızın kurulu gücünü 16 yıldır ararlıksız kullanan Bilal Çetintaş, bu güçten o kadar zehirlenmiş ki, bu ülkenin hala bir hukuk devleti olduğunu ve mahkemelerinin bulunduğunu unutmuş gözüküyor.

199 yılından bu taraf işi, ekmeği ve örgütü için mücadele eden Eskişehir işçisi ve seçilmiş yöneticileri olarak bu hukuk tanımazlığa pabuç bırakılmayacaktır. Sendikamız Kristal iş bundan önce olduğu gibi Bilal Çetintaş yönetiminden sonrada, işçi haklarının demokrasi ve hukuk devletinin yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.